Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost unul  plin de evenimente ce au animat turiștii și au creat o atmosferă de vacanță.

Pe Hipodromul din Ploiești  a avut loc o super petrecere „De la Cai la Cai Putere”. Sâmbătă și duminică, începând cu ora 10:00 participanții au putut vedea curse de trap, galop și o expoziție de mașini de epocă cu mulți cai putere. Spectacolul a fost întreținut nu doar de cele peste 100 de mașini ai căror proprietari le-au înscris deja la evenimen ci și de celebrul MasterChef Cătălin Scărlătescu, care în zona rezervată publicului a făcut un adevărat show culinar. Sâmbătă, de la ora 13, a început BBQ Party cu masterchef Cătălin Scărlătescu, momente de măiestrie culinară acompaniate de muzică jazz live și lounge music. De la ora 19 și până târziu în noapte, a avut loc Cocktail Party cu DJ Naruto și Guest Star Valentin Dinu. Duminică, programul celei de a doua zile a început tot de la ora 10:00 cu o prezentare de cai campioni și curse de trap, dar și o cursă de galop din programul internațional WATHBA STALLIONS CUP, cu cai pur-sânge arab. De la ora 12, prezentarea mașinilor a fost însoțită de un show de degustare de vinuri, iar de la 15, mașinile participante au plecat spre centrul Ploieștiului.

 

În perioada 22-23 iulie la Pârtia Kalinderu din Bușteni s-a desfășurat “Festivalul Păstrăvului” cu muzică bună, mâncare delicioasă și atmosferă de vis. Au fost și concerte, dar și un concurs gastronomic. 1500 de porții de pește i-a așteaptat pe doritori. Printre cântăreți s-au numărăt și Connect-r, DJ Harra, Mario Joy, Sylvia, Ansamblul Stefan Voda de la Chișinău, și mulți alții, acestia au încins atmosfera în cele două zile.

Duminică a avut loc un concurs gastronomic unde au participat 5 echipe a câte 3 persoane pricepute.

La Câmpina a început pe data de 22 iulie „Tabara Internațională de Pictură” – „Pe urmele lui Grigorescu” care se desfășoară până pe data de 28 iulie la Casa de Cultura Geo Bogza.  Participanții sunt personalități din Bulgaria, Turcia, Republica Moldova (Cahul și Cimislia) și România (București și Câmpina).

La Azuga, a avut loc  pe 22 iulie 2023 – Întâlnirea grupului Honda NC România, organizată de motoADN, powered by Honda Romania – Moto.

În săptamâna următoare au loc așa cum ne-am obișnuit o altă serie de evenimente care vor anima orașele din Prahova.

Joi, 27 iulie 2023, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române organizează ”Ziua porților deschise” la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi – ediţia a XII-a. Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, situată la aproximativ 8 km vest de municipiul Ploiești, pe partea dreaptă a șoselei Ploiești – Târgșor, județul Prahova, pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

Artown Festival se întoarce în perioada 28 iulie – 6 august 2023 în Ploiești. În acest an vor fi pregătiți 3100 de metri pătrați de pereți care vor fi acoperiți cu 20 de picturi murale realizate de 40 artiști din țări de pe 4 continente, precum România, Israel, Canada, Maroc, etc.  Orașul va avea surprize la fiecare pas prin cele 25 de tipuri de intervenții de artă stradală. În ceea ce privește evenimentele în spațiul public, anul acesta va fi pusă în scenă o piesă de teatru în aer liber, poezie, jam sessions, workshopuri de făcut lumânări, ceai, căsuțe de păsărele, instalații textile, sesiuni de yoga și mindfulness dimineața, performanceuri de dans contemporan, DJ și muzică live în parcul Artown, precum și o petrecere cu muzică soul/afro/latino care va pune stăpânire pe o binecunoscută stradă din oraș. Programul și locațiile evenimentelor vor fi anunțate pe pagina evenimentului, înainte de începerea festivalului. Evenimentul se desfășoară în spațiul public, astfel că intrarea este liberă.

În perioada 4-6 august 2023, în Prahova, la Cheia, are loc Ruralympics, singurul Festival rural de tineret din România. Festivalul, ajuns deja la a cincea ediție, este organizat de Asociația Curba de Cultură, din Izvoarele, Prahova, împreună cu lucrătorii de tineret ai acesteia.

„Ruralympics este un festival format din 3 zile pline de activități și concursuri destinate tinerilor (dar nu numai), focusate pe abilități dobândite în viața rurală cotidiană. De asemenea este o ocazie pentru relaxare într-o frumoasă zonă naturală – anul asta într-o locație nouă, la Cheia, Prahova, unde locul festiv este înconjurat de munții din masivul Ciucaș.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Cultura și sportul au pus stăpânire pe Prahova în acest weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *