Acțiunile tale pot influența acum turismul prahovean. Îți place Prahova, ca destinație turistică?

Dedică-i câteva minute din timpul tău și redirecționeză 3,5% din impozitul pe venit prin declarațiile fiscale depuse anual, precum formularul 230 și declarația unică. Vei investi astfel o mică parte din impozit pe care oricum o plătești statului, în proiectele Asociației pentru promovarea și dezvoltarea turismului prahovean.

În România, persoanele care înregistrează venituri din salarii și pensii pot alege să redirecționeze o parte din impozitul datorat la stat pentru susținerea entităților nonprofit (ong-urilor), unităților de cult (biserici) sau burse private. Modalitatea prin care se face acest lucru este completarea și depunerea formularului 230, aceasta fiind cea mai cunoscută facilitate fiscală a persoanelor fizice.

Este un proces destul de simplu, dar pentru cei care depun pentru prima dată poate părea complicat. In continuare vei gasi informații cu privire la completarea și depunerea formularului 230. Dacă ai alte neclarități ne poți contacta oricând pe e-mailul office@asociatiaturismprahova.ro sau la numărul 0756.604.230

Am completat noi datele Asociației în Formularul 230, tu trebuie să completezi doar datele tale personale.

Depune formularul 230 completat până pe 25 mai , fie online pe Spațiul Privat Virtual, fie la administraţia financiară de domiciliu, direct sau prin poștă cu confirmare de primire. Verifică adresa oficiului fiscal de care aparții.

Dacă în anul precedent ai obținut venituri din activități pe persoană fizică autorizată (PFA), chirii, moșteniri, jocuri de noroc, drepturi de proprietate intelectuală sau activități specifice profesiilor libere (doctor, avocat, medic, contabil, etc), ești obligat să declari aceste venituri la ANAF până pe 25 mai .

Acest lucru îl faci completând declarația unică, un formular emis de ANAF, care se depune într-unul din următoarele moduri:

  • prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual
  • prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;
  • în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Am completat noi datele Asociației în Secțiunea 6 B a declarației. Astfel, vei opta să redirecționezi o mică parte din impozit, mai exact 3,5%, bani pe care oricum îi plătești statului, către oamenii pe care îi ajutăm prin programele noastre sociale.

CÂT MĂ COSTA SĂ REDIRECȚIONEZ 3,5%?

3,5% nu este o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru tine. Banii pe care alegi să îi direcționezi către un ONG ar reveni oricum statului, sunt bani pe care îi plătești oricum, însă acum ai posibilitatea de a decide cum vor fi cheltuiți.

DE CE SĂ COMPLETEZ ȘI SĂ DEPUN FORMULARUL?

Pentru că este modul cel mai simplu în care poți susține o organizație sau o cauză în care crezi. Poți face un gest nobil, de responsabilitate socială, fără a cheltui nimic.

DE UNDE POT FACE ROST DE FORMULARE?

DE CE DATE AM NEVOIE?

Pe lângă datele personale, aveți nevoie să știți numele organizației către care doriți să direcționați 3,5% din impozitul pe venit, codul de identificare fiscală al acesteia (codul fiscal), precum și banca și contul bancar al organizației, în format IBAN.

  • Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA SI DEZVOLTAREA TURISMULUI PRAHOVA
  • Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 23952906
  • Cont bancar (IBAN): RO65 BRDE 300S V442 6256 3000

De asemenea, puteți opta să direcționați impozitul dumneavoastră pentru o perioadă de 2 ani, bifând căsuța corespunzătoare în formularul 230.

REDIRECȚIONAREA A 3,5% ESTE UN PROCEDEU GREOI ȘI BIROCRATIC?

Doar la prima vedere. Am încercat să facem lucrurile cât mai ușoare pentru dumneavoastră: formularele pe care le puteți descarcă de pe site-ul nostru sunt deja completate cu datele Asociației, astfel încât dvs nu trebuie decât să completați cu propriile date.

Dacă doriți să aflați adresa Administrației de care aparțineți prin domiciliul fiscal, le puteți accesa aici (lista adreselor adimistrațiilor financiare din toată țara)

CE SUMĂ TREBUIE SĂ TREC ÎN CĂSUȚA „SUMA – LEI”?

Dacă nu cunoașteți suma exactă pe care o puteți direcționa către organizația aleasă, lăsați căsuța liberă, iar suma va fi calculată de Administrația Financiară.

UNDE TRIMIT FORMULARUL COMPLETAT?

Formularele se depun online pe Spațiul Privat Virtual, fizic sau prin poștă la Administrația Financiară unde sunteți înregistrat (în funcție de orașul/sectorul în care locuiți). Aici puteti găsi adresa Administrației Financiare de care aparțineți.

PÂNĂ CÂND POT SĂ MĂ HOTĂRĂSC DACĂ ȘI CĂREI ORGANIZAȚII VOI DONA CEI 3,5% DIN IMPOZIT?

Atenție! Formularele  230 și Declarația unică completate se pot depune sau trimite prin poștă la Administrația Financiară de care aparțineți până la data de 25 mai . 

DE CE SĂ ALEGI ASOCIAȚIA PENTRU PROMOVAREA ȘI DEZVOLTAREA TURISMULUI PRAHOVA?

Pentru că în noi ști că poți avea încredere. În 13 ani de activitate și de proiecte specifice implementate, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova și-a construit o reputație solidă de organizație transparentă și de încredere.

Vă mulțumim pentru generozitate!