Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova) este un parteneriat public-privat înființat în mai 2008, la inițiativa ANAT alături de alți șase membri importanți din județul Prahova (Camera de Comerț și Industie Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Hotel International**** Sinaia, Hotel Vigo*** Ploiești).

 

În prezent asociația are 25 membri, iar beneficiarii proiectelor noastre în afară de membri sunt BtoB: agenții economici din domeniul turismului (de la hotelieri la agrement s.a.), UAT-urile și instituțiile din subordine cu implicații în turism (de la muzee la Hipodrom s.a.), iar BtoC: turiștii români și străini.

Membru fondator Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) din octombrie 2009 alături de alte asociații de profil din țară: Bucovina, Sibiu, Brasov, Gorj, Râșnov, Neamț, Timiș, București, Oradea, Covasna, Delta Dunării.

Membru fondator Alianța pentru Turism (APT) din aprilie 2020 alături de alte 17 organizații reprezentative din domeniul turismului. APT este o platformă informală care își propune să alinieze pozițiile organizațiilor membre și ale altor organizații interesate de sectorul de turism din România, pentru a oferi o bază coerentă de consultare cu autoritățile române pe teme care au impact asupra turismului.

Dacă vrei să contribui la proiectele APDT Prahova IMPLICĂ-TE!