Ieri, 17 iulie 2023, a avut loc prima sedința de organizare a CCT în cadrul căreia a fost ales comitetul director. Din comitetul director CCT fac parte urmatoarele : Federația Industriei Hoteliere din România – FIHR – Președinte,  Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova – APDT Ph – Vicepreședinte, Patronatul Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România –  ANAT, Organizația Patronală a Turismului Balnear din România – OPTBR, Camera de Comerț și Industrie a României – CCIR, reprezentand Asociația Societatea Ghizilor și Liderilor Montani din România – SGLM, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România –  CNIPMMR, Asociația Culturală de Promovare Turistică Brașov, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale, Camera de Comerț Americană în România – AmCham.

 

„Este o onoare pentru mine sa fiu numit vicepreședinte al CCT dar în același timp și o mare responsabilitate” a declarat domnul Președinte APDT Prahova – Adrian Costin Voican.

Consiliul Consultativ al Turismului (CCT) este o structură organizatorică la nivel naţional, atât cu caracter public, cât şi privat, fără personalitate juridică, din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Are în componenţă: asociaţii profesionale şi organizaţii patronale cu activitate în domeniul turismului, structuri asociative din sfera autorităţilor administraţiei publice locale cu atribuţii în domeniul turismului.

Consiliul Consultativ al Turismului a fost organizat în baza Ordinului nr.681/ 2023, emis in data de 2 mai 2023. Atributiile Consiliului Consultativ al Turismului sunt: a) Propune programe care să asigure creșterea competitivității ofertei de turism în România b) Inițiază acțiuni care conduc la creșterea și diversificarea produselor turistic;, c) Analizează problemele curente ale activităților din turism și propune soluții pentru rezolvarea acestora; d) Recomandă modificări ale cadrului legislativ din domeniul turismului în vederea îmbunătățirii activității turistice și creșterea numărului de turiști; e) Sprijinä dezvoltarea activităților de promovare a serviciilor și asistenței de specialitate pentru operatorii economici din turism; f) Monitorizeazä progresele, rezultatele și impactul implementării măsurilor, instrumentelor și mecanismelor de susținere și promovare a turismului cu finanțare de la bugetul de stat, cuprinse în Programul anual de marketing și promovare turistică, în Programul de dezvoltare a produselor turistice, precum și în Master Planul pentru dezvoltarea turismului național.

Totodată în cadrul ședinței, Domnul președinte – Adrian Costin Voican a fost ales Vicepreședinte CCT reprezentând Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova).

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova – vicepreședinte în Comitetul Director al Consiliului Consultativ al Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *