În mod continuu APDT Prahova are discuții de tip lobby cu factorii de decizie de la nivel internațional, național, județean sau local pentru a imbunătăți și dezvolta turismul românesc, respectiv prahovean.

Asociația, prin reprezentanții ei, direct sau indirect (FAPT, APT) au reușit prin lobby să convingă decidenții privind necesitatea voucherelor de vacanță, care s-a dovedit că are un impact pozitiv asupra domeniului turismului, o dată prin creșterea cifrei de afaceri, dar și prin scoaterea anumitor unități de cazare din zona gri în zona albă a clasificăriilor și fiscalității. Detalii

Un alt exemplu este definirea oficială a organizațiilor de management a destinațiilor. Detalii

În perioada când a existat Consiliul Consultativ al Turismului APDT Prahova a participat/ a fost reprezentat la discuțiile pe diverse teme, de la participarea la târgurile internaționale de turism până la dezbaterile pentru legea turismului.

În contextul crizei generate de epidemia COVID-19 discuțiile sunt pentru redeschidera tuturor activităților din domeniul turismului și stabilirea condițiilor în care se va face redeschiderea restaurantelor, de exemplu.

În mai 2020 Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism a elaborat în urma discuției cu industria materiale care conțin considerații operaționale pentru unitățile de cazare din România în contextul COVID-19, coroborate din surse atât locale cât și internaționale. Materialele care au fost în dezbatere publică au fost: Ghidul redeschiderii unitatilor de cazare din Romania si Normele de conduita ale turistilor. Detalii actualizate