Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost cel mai călduros weekend din această vară. Nu au lipsit nici ploile scurte de vară.

La Sinaia, turiștii au luat cu asalt potecile montane și s-au bucurat din plin de peisajele fascinante . Gradul de ocupare a depășit 90% în acest weekend.

La Azuga și Bușteni principalele activități de weekend au fost plimbările pe trasee montane,  explorarea naturii și activitățile sportive în aer liber.

În acest weekend a început la Florești, pe  Domeniul Cantacuzino prima etapă a ”Școlii de Vară la Palat în Florești”, aflată la ediția cu numărul V.  Această școală de vară reprezintă un program dedicat protejării și educării cu privire la prezervarea patrimoniului cultural și natural. Evenimentul abordează promovarea modelelor de conservare, restaurare și valorificare durabilă, precum și popularizarea instrumentelor de lucru utilizate la nivel internațional, specifice fiecărui domeniu științific implicat în procesul complex de restaurare a monumentelor și ansamblurilor istorice, cu precădere a patrimoniului cultural peisager. În anul 2023, școala de vară se va desfășura în două etape distincte și va aborda următoarele subiecte majore: Etapa I ”Atelier de conservare-restaurare piatră” (16-31 iulie 2023)  .

În Ploiești, aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu”, a fost din nou gazda unui eveniment inedit, dedicat copiilor și părinților deopotrivă. ”Pecetea fermecată”, a prezentat sâmbătă, 15 iulie, povestea cocoșului năzdrăvan care a înghițit din întâmplare inelul fermecat al Contelui de Cocoșilă, un giuvaer care îi poate îndeplini stăpânului său orice dorință.

Duminică, 16 iulie,  pe Esplanada Palatului Culturii a avut loc concertul susținut de Ploiești Jazz Trio @ Palatul Culturii Ploiești. Accesul participanților a fost liber.

Săptămâna care urmează se anunță la fel de bogată în evenimente.

La Câmpina, vineri, 21 iulie 2023, Casa de Cultură „Geo Bogza” va găzdui un public numeros care vine din toată țara. Evenimentul debutează cu vernisajul cursanților maestrului Tudor Frâncu, veniți din Oradea, Târgu Mureș și București. Va continua cu Premierea câștigătorilor celor două concursuri online internaționale – cel de Creație Literară și cel de Arte Vizuale, unde s-au anunțat participanți din toată țara – de la Cluj la Brăila și Galați. Momentele de Premiere vor fi intercalate cu momentele muzicale oferite de cursanții la muzică – Prof. Dănuț Andrei. Toate acestea se vor petrece în minunata sală mare, proaspăt renovată și elegant mobilată, a Casei de Cultură „Geo Bogza” Câmpina. Intrarea este liberă.

În perioada 22-23 iulie 2023, la Ploiești va avea loc , un eveniment plin de grație și eleganță, care va aduce în prim-plan farmecul mașinilor de epocă, adevărate bijuterii mecanice pe 4  roți, și măiestria armăsarilor în cursele de trap, într-o atmosferă de poveste, la Complex Hipodrom Ploiești –  „De la cal, la cai putere”. Pentru detalii privind programul accesați link-ul: www.retrocarsromania.com.

Pe 22 iulie, la Azuga, este organizat traseul “TransBai emtb trails”. Traseul pregătit urmează drumul TransBai, ce face legătura între stațiunile Azuga și Bușteni aflate pe Valea Prahovei și comuna Valea Doftanei. Drumurile se unesc în lunca alpină a Munților Baiului, lângă Vârful Cazacu, la o altitudine de 1753 de metri. Traseul  ajunge spre Lacul Orjogoaia, bucurându-i pe participanți de priveliști epice spre Culmea Petru-Orjogoaia înainte de a coborî înapoi pe poienile de munte pentru a reveni pe Valea Doftanei, pe o potecă montană. Traseul are o variantă de 35 sau 45 km, în funcție de nivelul grupului. Se poate parcurge traseul cu biciclete mtb daca participanții sunt bine antrenați sau emtb, deasemenea se pot închiria biciclete mtb sau emtb.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Județean, consili locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

 

 

Un weekend canicular în Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *