Vremea călduroasă prielnică pentru plimbările la munte, în natură, au determinat turiștii să aleagă Valea Prahovei pentru a petrece weekendul care tocmai s-a încheiat. Județul Prahova a fost și de această dată în topul preferințelor turiștilor.

La Sinaia weekendul in weekendul care tocmai s-a incheiat a avut loc Happy Market Sinaia – festival de shopping și divertisment aflat la editia cu nr. 13. De aici turistii si-au putut achizitiona produse traditionale si produse hand-made. Gradul de ocupare turistica a fost de aproape 45% .

Cu ocazia zilei orasului resedinta de judet Prahova – Municipiul Ploiesti, au avut loc o serie de evenimente in oras. Totodata, anul acesta, se implinesc 520 de ani de atestare documentară a Ploieștiului.

Stefan Banica Junior, Antonia, Whats up si Lupii lui Calancea au cantat anul acesta la Zilele Municipiului Ploiesti. Evenimentul a avut loc in perioada 19-21 mai. Aceasta editie a fost dedicata tinerilor, Ploiestiul fiind castigatorul titlului Capitala Tineretului din Romania 2024.

Ploieștiul a fost din nou animat. Timp de trei zile, toți ploieștenii au fost așteptați în centrul civic, unde s-au putut bucura de muzică pentru toate vârstele, animație stradală, street food și ateliere de creație.

 

Pe scena amplasată pe esplanada Palatului Culturii au urcat sâmbătă, 20 mai, Ștefan Bănică Jr., Antonia și What’s UP. După concert a fost programat și un foc de artificii. În cele trei zile ale evenimentului, publicul a putea urmări  și spectacole pregătite de  Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești și Casa de Cultură “I.L. Caragiale” Ploiești. Lupii lui Calancea au concertat la Ploiești duminică, 21 mai.

Primaria Municipiului Ploiesti in parteneriat cu Teatrul „Toma Caragiu”, au invitat publicul sa ia parte la evenimente special pregătite pentru persoane de toate vârstele.  CUIBUL DE CLOVNI (Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario) -a avut loc  vineri, 19 mai, de la ora 18.30, pe esplanada Palatului Culturii;  PLOIEȘTI MAJESTIC, spectacol-concert susținut de Teatrul de Revistă Majestic -a avut loc tot vineri, 19 mai, de la ora 19.30, esplanada Palatului Culturii;  MOTANUL ÎNCĂLȚAT (Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret Imaginario) -a avut loc sâmbătă, 20 mai, de la ora 10.30,pe aleea pietonală a Teatrului „Toma Caragiu”.

Totodata Primăria Municipiului Ploiești a organizat împreună cu Fundația Județeană pentru Tineret Prahova un eveniment dedicat iubitorilor de sport – “Crosul Bucuriei”, care s-a desfășurat în Parcul Regele Mihai I (Sala Sporturilor), duminică, 21 mai 2023, începând cu ora 9.30.

Crosul Bucuriei a avut următorul program:

* ora 10.00 – categoria de vârstă  4-8 ani – Proba Prichindel

* ora 10.30 – categoria de vârstă 8-12 ani – Proba Spider Man

* ora 11.00 – categoria de vârstă 12-18 ani  – Proba Beverly Hills

* ora 11.30 – categoria de vârstă 18-35 ani  – Proba PCT 2024

* ora 12.00 – categoria de vârstă 35+ ani – Proba Iron Man

Pe data de 20 mai a început cea de-a XIV-a ediție a Sărbătorii Cireșelor, cu ocazia zilelor comunei Paulesti.

Sărbătoarea „aurului roșu ” al comunei Păulesti a reușit  și de această dată  să adune cetățenii comunei la un loc, să  petreacă împreună cu familia și prietenii!

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

 

 

Weekend de primavara animat de o serie de evenimente de exceptie in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *