In weekendul care tocmai a luat sfarsit, s-a incheiat evenimentul care ne-a purtat timp de o saptamana in lumea aviatiei”ACEI OAMENI MINUNATI SI MASINILE LOR ZBURATOARE” . Acest eveniment a luat sfarsit cu vizita invitatului special, Generalul de flotila aeriana, Radu Theodoru, 98 ani, veteran al celui de-al doilea război mondial.

APDT Prahova a fost sponsor si voluntar la eveniment alaturi de Bibi Vacanta.

Saptamana care tocmai a inceput se anunta o saptamana plina, incepand cu ziua de miercuri 26 octombrie si pana duminica 30 octombrie, Ploiestiul gazduieste a XVII-a editie a evenimentului “Ploiesti Jazz Festival”.

Ploieşti Jazz Festival, una dintre cele mai importante manifestări culturale ale toamnei, vă aşteaptă 2022 cu o serie de concerte excepționale și cu o multitudine de invitați de marcă. Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici. https://virtualconcerthall.ro/produs/bilet-virtual-transmisie-live-ploiesti-jazz-festival-editia-a-xvii-a-26-30-octombrie-2022/   Biletele pentru acces fizic în sală pot fi cumpărate online de mai jos (prin intermediul platformei Entertix) sau de la Casa de Bilete a Filarmonicii, str. Anton Pann nr. 5.

Evenimentul va fi deschis miercuri, 26 octombrie, de Orchestra Simfonică a Filarmonicii X Ploiești Jazz Trio (Răzvan Cojanu bas, Sorin Zlat pian, Laurențiu Ștefan tobe), sub bagheta Simonei Strungaru și cu Sebastian Burneci la trompetă, ca solist. A doua zi de festival, 27 octombrie, îi va avea în prim plan pe Nicolas Simion Quartet (Antonis Anissegos pian, Oliver Lutz e-bass, Benjamin Henocq tobe, Nicolas Simion sax) și Orchestre National de Jazz – France, sub direcția artistică a lui Frédéric Maurin.  Vineri, 28 octombrie, veți putea asculta Maria João Quartet (Maria João voce, Mário Laginha pian, António Quintino bas, Alexandre Frazão tobe) și Benito Gonzales Trio (Benito Gonzalez pian, Jeff “Tain” Watts tobe, Will Stater bas).  Kristin Asbjørnsen Trio (Kristin Asbjørnsen voce, Olav Torget chitări, Suntou Susso kora), cu proiectul „Traces of you”, și Romain Pilon Trio (Romain Pilon chitară, Jason Brown tobe, Géraud Portal bas) vă dau întâlnire sâmbătă, 29 octombrie.  Cea de-a XVII-a ediție a Ploiești Jazz Festival se va încheia duminică, 30 octombrie, cu „By the sea of Galilee”, un proiect Daphna Levy (Daphna Levy voce, Tamir Miller pian, Leon Habib tobe, Răzvan Cojanu bas), și headliner-ul festivalului, Joris Teepe Trio (Joris Teepe bas, Owen Hart jr. tobe, Don Braden sax).

Luna Octombrie – o luna activa si bogata in evenimente culturale in Prahova