In acest weekend, din cauza vremii nefavorabile, la Sinaia,  Gondola Carp nu a functionat, in schimb turistii care au dorit o plimbare cu gondola, s-au putut bucura de o plimbare pe tronsonul Cota 1000-Cota 1400 cu Gondola Sinaia.

Statiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate in proportie de 70% in acest weekend.

A 2-a lună de toamnă aduce evenimente diversificate în județul Prahova.

Luna octombrie a debutat in acest weekend cu Festivalul intitulat ”Alfabetul Conviețuirii”, proiectul inițiat de Uniunea Elenă din România,. Aceasta s-a desfășurat în intervalul 30 septembrie – 02 octombrie 2022 pe Bulevardul Independenței din Ploiești, în zona Monumentului Vânătorilor. Evenimentul organizat de Uniunea Elenă din România, în parteneriat cu Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Filarmonica ”Paul Constantinescu”, Departamentul pentu Relații Interetnice din Guvernul României, ”Diversitatea reunește Identitatea” din cadrul Guvernul României și Ministerul Culturii, sub înaltul patronaj al Administrației Prezidențiale a României.

In continuare, luna octombrie se arata a fi plina de evenimente marcante pe care nu trebuie sa le ratati in Prahova.

In perioada 22-23 octombrie, “Asociatia Dealul Mare”  organizeaza în natură, în aer liber și cu vinuri bune sa va  alaturati si sa luati parte la evenimentul intitulat “Evadare in Dealul Mare”.
Care sunt cramele și traseele la Evadare în Dealu Mare 2022? Puteti să va alegeti, în fiecare zi de Evadare, câte unul dintre cele 5 trasee pregătite de gazde și prezentate mai jos.
Traseu 1 Domeniul Aristiței, Dagon, Davino
Traseu 2 Gramofon Wine, SERVE, Domeniile Urlați (New Entry)
Traseu 3 Apogeum, Domeniile Franco-Române (New Entry), Lacerta Winery
Traseu 4 Licorna Winehouse, Viile Metamorfosis, Velvet Winery (New Entry)
Traseu 5 Budureasca, Stațiunea de Cercetare Pietroasa (New Entry), Aurelia Vișinescu
Bilete aici: https://www.iabilet.ro/bilete-evadare-in-dealu-mare-78948/

In perioada 26-30 octombrie are loc la Ploiesti editia a XVII a a festivalului “Ploiesti Jazz Festival” . Filarmonica Ploiesti vă invită să vă bucurați de cinci zile de muzică la cel mai înalt nivel alături de cele mai renumite trupe de jazz din lume.
Bilete disponibile aici : https://www.entertix.ro/bilete/10876/abonament-ploiesti-jazz-festival-2022-editia-a-xvii-a-26-30-octombrie-2022-filarmonica-paul-constantinescu-sala-ion-baciu-ploiesti.html

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Prahova animata in decursul lunii octombrie de o serie de evenimente marcante