Weekendul care tocmai s-a incheiat a fost animat la Ploiesti de un eveniment cultural “IN GARA LA NENEA IANCU”  unde Clubul Feroviar Republica Ploiești alături de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova, au invitat atat locuitorii orasului cat si turistii sa fie Guliveri într-o lume liliputană .
La Ploiești s-au întors trenurile funcționale. Mai multe diorame, mai multe trenuri, mai dinamică povestea, mai multe zile decat în 2019. 100 de metri de șină de cale ferată la scară.
Expoziția s-a desfășurat în Palatul Culturii din Ploiești – ”Sala Coloanelor” etaj 1. Accesul s-a putut face  pe ”scările mari” dinspre Palatul Administrativ.

Statiunile montane de pe Valea Prahovei au fost ocupate in acest weekend in proportie de 70%, vremea frumoasa i-a facut pe turisti sa ia cu asalt potecile muntilor.

In perioada 14-15 octombrie 2022 Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti și Primăria Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, organizează, Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Folk „Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, ediţia a XXIII-a.  Evenimentul se va desfășura la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, după următorul program:

Vineri, 14 octombrie 2022  Ora 16.00 – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Folk Ora 19:30 – Recitaluri: Marius Glonț & Grup Folk, Dinu Olărașu,  Maria Gheorghiu, Emeric Imre Sâmbătă, 15 octombrie 2022  Ora 17:00 – Gala Laureaţilor Ora 19:30 – Recitaluri: Radu Comănescu, Dana Florian, Adrian Sărmășan, Mircea Vintilă. Prezintă: Marian Dragomir & Diana Uță
Biletele se găsesc la Agenția Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești. Juriul Concursului Național de Interpretare a Muzicii Folk este compus din Dinu Olărașu – președinte, Iulian Anghel și Virgil Tricu.

Un alt eveniment care va avea loc la finalul saptamanii este  “ACEI OAMENI MINUNATI SI MASINILE LOR ZBURATOARE” marca ”Suntem Romania”.

In deschiderea seriei de evenimente, va fi prezent dl. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu (general locotenent in retragere) va prezenta filmul zborului sau in spatiul cosmic -„Intalniri de gradul omenesc” si va raspunde intrebarilor publicului.
Durata totala a seriei de evenimente: 15- 22.10.2022;  Vernisaj expozitie si simpozion: 15.10.2022 orele 11.00 -18.00; Program zilnic de desfasurare: 10.00-18.00;  Inchidere serie de evenimente: 22.10.2022, ora 18.00.
Intrarea este gratuita.
Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Octombrie – o luna animata de evenimente culturale in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *