Weekendul care tocmai s-a incheiat, au avut loc o serie de activitati pentru cei mici, a caror zi este sarbatorita la nivel national pe 1 iunie (miercuri).

In perioada 27 mai – 1 iunie 2022, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale , organizeaza următoarele evenimente, ce readuc în prim-plan cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria şi jocurile copilăriei.
Pe 27 mai,la Muzeul Memorial „Cezar Petrescu”, din Busteni s-a putut viziona de la ora 10:30 Matineu muzeal: „Aventurile lui Fram, ursul polar”.
Pe 30 mai, de la ora 10:00 , elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială „I. A. Bassarabescu” Ploieşti participa la Concursul: „Emoții și bucurii la Muzeul Ceasului: Ceasul la superlativ”

La Prahova Value Centre s-a sarbatorit Ziua Copilului și venirea verii în stil mare cu super distracție și surprize .
Sâmbătă, pe 28 mai, de la ora 11:00, toți copiii au fost invitați la un super concert marca Gașca ZURLI.
De la ora 12:30 – teatru pentru copii „Zmeulei și Zmeulici”, de la ora 17:00 – spectacol Ansamblul Folcloric “Prahova” & Grupul Vocal “Prahova” ale Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, de la ora 18:00 – concert Glonț Marius & Grupul Folk Urlați, de la ora 19:00 – concert Serena iar de la ora 20:00 – concert Bibi. Accesul a fost liber!

Duminică, 29 mai, toate activitatile organizate la Prahova Value Center, au fost anulate din cauza vremii. Evenimentele au fost amanate pentru luna septembrie.

Pentru ziua de Miercuri, 1 iunie, de Ziua Copilului, începând cu ora 11:00, tot Prahova Value Center invita toti copiii sa petreaca o zi dulce și magică împreună cu personaje de poveste, sa se joace în castele gonflabile și sa urmareasca împreună, de la ora 12:00, piese de teatru susținute de Trupa Geoly: de la ora 12:00, piesa „Aladin” și de la ora 16:00, piesa „Hansel și Gretel”.

La Hotel International din Sinaia, copiii au putut beneficia de loc de joaca exterior/ interior, – piscina interioara/ exterioara, – sauna umeda/ uscata, – salina, – pot vizita Castelul Peles. In weekendul care a trecut acest hotel a avut un grad de ocupare de 90%.

Pe 30 si 31 mai,de la ora 11:00 sunt organizate ateliere de creaţie: ,,Să fim mereu copii!” la Muzeul ,,Casă de Târgoveț din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea”.
Pe 31 mai 2022, de la ora 9.30 are loc Matineu muzeal: „Imagine şi culoare prin ochi de copil” la care  participa elevii de la Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” Ploieşti şi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti.

Tot pe 31 mai,de la ora 10:00, este organizata expoziția de desene: ,,Minunata lume a copilăriei” la Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere”, Bucov.

La Plopeni, Prahova, la Casa de Cultură, marți 31 mai, ora 19.00, se va putea viziona VERONICA ȘI DUMBRAVA MINUNATĂ –  spectacol pentru copii.

Pentru data de 1 iunie, sunt organizate incepand cu ora 11.00 jocuri şi desene pe asfalt: ,,Copilăria în culori la care sunt asteptati sa participe elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploieşti.

HAPPY CHILDREN’S DAY la Grădina Magică a Lavandei, Urlați. Miercuri, 1 Iunie de la 16.00 la 19.00, în Grădina Magică a Lavandei, Str. 1 Mai, în spatele liceului Urlați, jud.Prahova. Copiii se vor bucura de face painting, baloane modelabile, sedinta foto la fotocorner 1 iunie, covor de baloane, trambulina in grădina de lavanda, jocurile copilariei, atelier de pictură pe sticlă si un tur ghidat al câmpului de lavandă unde copiii vor afla povestea Prințesei cu Lacrimi Violet din Provence, care va oferi copiilor sirop de flori și prăjituri. Cost: 70 lei de copil sau 120 adult+copil, sau doi frați.

FUN FEST by CASA TIMIȘ – Chițorani, jud Pahova. Pe 1 iunie au eveniment special pentru copii, cu meniu dedicat lor, activități de face painting, muzică live, animatori, candy bar, stand cu limonadă etc.
Aeroclubul României organizează în aerocluburile teritoriale ziua porților deschise – 1 iunie 2022, între orele 10:00 și 15:00. Veți avea ocazia să participați de aproape la o zi de activitate de zbor, să cunoașteți aeronavele și personalul. Sperăm ca printre micii vizitatori să descoperim viitori piloți și parașutiști care să reprezinte țara la competițiile de profil.
Centrul Judeţean de Cultură Prahova în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti organizează în data de 1 iunie 2022, la Ploieşti, Festivalului de dans „Copilăria inundă bătrânul bulevard”, eveniment devenit deja tradiție în municipiu și ajuns, la cea de-a XXIV-a ediţie în 2022. Elevii claselor de balet de la Şcoala Populară de Arte, profesor Eftemie Marilena şi Eftemie Gabriela, vor defila în pas de dans, într-o colorată și interesantă paradă a costumelor.
Sunt aşteptaţi la festival copii, tineri, părinţi, cadre didactice, membri ai comunităţii locale pentru a celebra miracolul copilăriei.

DESFĂŞURAREA EVENIMENTULUI
Ora 1030 – plecarea formaţiilor de dans de la Monumentul Vânătorilor, Gara de Sud;
Ora 1000-1200 –defilare în paşi de dans şi parada costumelor pe Bulevardul Independenţei până la Palatul Culturii;
Ora 1200-1300 – spectacol coregrafic susţinut pe esplanada Palatului Culturii.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.
Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Prahova animata de o serie de evenimente organizate cu ocazia „Zilei Copilului”