Prahova, ramane in topul preferintelor turistilor.
Weekendul care tocmai s-a incheiat multi turisti au ales Prahova ca si destinatie pentru relaxare. Vremea a fost una foarte calduroasa.

In weekendul care tocmai s-a incheiat, a avut loc evenimentul pe care il celebram in fiecare an, si anume zilele resedintei de judet, “Zilele Ploiestiului”.

În prima seară la „Zilele Ploieștiului”, artiștii Teatrului de Revistă „Majestic” au încântat ploieștenii veniți în număr foarte mare.

Peste 20.000 de ploieșteni au fost prezenți pe bulevard în a doua zi de sărbătoare a Ploieștiului.
Sâmbătă, de la ora 18.30, Zilelele Ploieștiului i-au avut invitați pe: -Ștefania Cosailă și Orchestra George Vasile , Lidia Buble , Vunk , Irina Rimes .

Artiștii Filarmonicii ”Paul Constantinescu” au propus, cu prilejul Zilelor Orașului Ploiești, două concerte extraordinare.

Duminică, 22 mai, de la ora 13.00, Orchestra Populară Flacăra Prahovei, condusă de dirijorul Marian Dovîncă au incantat atat locuitorii orasului cat si turistii prezenti, intr-un spectacol folcloric pe care l-au susținut  alături de soliștii săi Traian Frîncu, Gelu Voicu, Gigi Stoica, Violeta Barac-Visarion și Adriana Deaconu.

Invitați au fost dansatorii Ansamblului Folcloric “Doina Prahovei”, care a fost coodronat de coregraful Marian Marinică, împreună cu solista Antonia Cernat.

Tot duminică, 22 mai, de la ora 20.00, Pasărea Rock și orchestra simfonică ploieșteană au adus pe scena  ”Pasărea Rock Simfonic”. Formația compusă din Mircea Baniciu – invitat de onoare, Ovidiu Lipan Țăndărică, Josef ”Ioji” Kappl, Nicu Pațoi (chitară), Narcis Tran Korsar (chitară și voce) și Codruț Croitoru (voce) care au concertat alături de orchestra simfonică a Filarmonicii fiind condusă de la pupitrul dirijoral de Iulian Rusu. Povestitor a fost actorul Paul Niculae.

Ambele evenimente s-au desfășurat pe scena amenajată pe Bulevardul Independenței la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, au fost incluse în programul Festivalului „Zilele Orașului Ploiești”, organizat de Primăria Ploiești în parteneriat cu Filarmonica „Paul Constantinescu”.

In statiunile turistice de pe Valea Prahovei, la Sinaia, Busteni si Azuga, gradul de ocupare turistica s-a situat intre 80-85%.
Vremea calduroasa i-a indemnat atat pe locuitori cat si pe turisti sa faca activitati in aer liber, in natura, trasee montane, plimbari cu atv-uri, cu gondola si telegondola, cu telescaunul.

Tot la Sinaia, peste 180 de seniori sinăieni au celebrat Nunta de Aur, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a acestui eveniment foarte așteptat de cei care care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Aceștia au fost sărbătoriți la Casino Sinaia, într-o atmosfera festivă și s-au bucurat de evenimentul reluat după o pauză de 2 ani.

La Campina, printre turisti, au fost si elevii claselor a 3 a  si a 4 a ai Liceului Pedagogic ‘ Anastasia Popescu’ din Bucuresti .

La Breaza, Centrul Cultural „Ion Manolescu” a oferit proiecția filmului The Lost City(Orașul Pierdut) 2022.
O scriitoare de romane de dragoste (Sandra Bullock) plecată într-un turneu de promovare împreună cu modelul pentru coperta cărții ei (Channing Tatum) e prinsă într-o tentativă de răpire care-i aruncă pe amândoi într-o aventură pe viață și pe moarte în junglă.

Domeniul Micul Trianon de la Floresti Prahova a fost de asemenea vizitat de o serie de turisti pasionati de peisaje si fotografie.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.
Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.
 

Prahova- in centrul atentiei turistilor si in acest weekend cu o serie de evenimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *