In weekendul care tocmai s-a incheiat vremea a fost una schimbatoare, soare, nori si ploi, vânt puternic și ploi cu gheata.
In statiunile montane de pe Valea Prahovei, turistii s-au putut bucura de ultimul weekend cu pârtiile deschise și de zapada.
Gradul de ocupare turistica s-a situat si in acest weekend intre 70-80%.

La Busteni a fost ultimul weekend cu partiile Kalinderu 1 si 2 deschise pentru turisti, partia de saniute a fost amenajata la sosire, partia de incepatori FUN PARK a fost si ea deschisa cu insuficienta zapada.
Turistii au fost invitati sa isi ia bun ramas de la acest sezon de iarna.

Vineri la Azuga încă s-a schiat , dar temperaturile ridicate și zăpada moale nu au permis amenajarea cu ratrak-ul. Sambata si duminica pârtiile s-au degradat destul de mult, in unele zone a aparut pământul. Situația nu a mai permis amenajarea pârtiilor, Telegondola a functionat la program normal.

La Sinaia, sambata, domeniul schiabil de altitudine a fost închis datorita condițiile meteo care nu au permis reamenajarea pârtiilor. A Plouat sus, temperaturile au fost pozitive și viteza vântului a depasit , constant, 100 km/h. Duminica, au fost amenajate și deschise pârtiile Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Dorului 1 și Varianta. Teleschi Valea Soarelui si Telescaun Soarelui au functionat cu program normal.

Revenind la evenimentele din Prahova, vineri 1 aprilie, a avut loc la Campina Vernisajul expozitiei artistei Elena Toma „De Primavara”, la casa de cultura Geo Bogza de la orele 18:00.

Saptamana trecuta in zilele de 29, 30 si 31 martie a avut loc la Breaza Festivalul de muzica folk OM BUN. Aceasta editie a fost dedicata artistului Victor Socaciu .
La acest eveniment au participat nume mari ca : MIRCEA VINTILA, EMERIC IMRE, CRISTIAN BUICA, ECOUL, MAGDA PUSCAS, SORINA BLOJ si DAVID GABRIEL, VALI PETCU, ADA MILEA, ANDREI PAUNESCU, PUIU IVANITCHI, FLORIN SASARMAN, VALI SERBAN , DUCU BERTZI, GEORGE NICOLESCU, MARIUS BATU, CATALIN STEPA, VLAD GALATIANU ,LAURENTIU CAZAN.

In acest final de saptamana, la Ploiesti, la teatrul Toma Caragiu s-a putut viziona:
”- , , ., și ̆, , . și ., sala Teatrului de Animație. „O familie de americani se mută într-un vechi conac englezesc, bântuit de o fantomă care încearcă din răsputeri să îi gonească pe noii locatari. Departe de a-i speria, fantoma reușește doar să le stârnească acestora curiozitatea și va pica ea însăși în tot felul de capcane întinse de gemenii familiei, dornici să o prindă.”
„̆ ̆̆ – ̆” – , , ., sala Teatrului „Toma Caragiu”. În spectacolul-concert „Pasărea măiastră – Tribut Maria Tănase”, după o concepție muzicală de Marius Mihalache, am avut prilejul să fim martori în povestea Mariei Tănase, artista care a dezvăluit lumii cântecul popular românesc, trăind și cântând cu o pasiune inegalabilă.
– ” – ̂̆̆, , și ̆, , ., sala Teatrului „Toma Caragiu”. – ! A fost un spectacol care a povetit cu umor despre iubire și iluzie, „A 12-a noapte” a adus pe scenă farse și deghizări,si a înfățișat o lume în care nimic nu este ceea ce pare a fi, personaje care traversează situații paradoxale, echivocuri și evenimente neașteptate.

În Prahova s-a încheiat sezonul de iarna – Zăpada, natura sau arta , motive de vizitat Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *