In acest Weekend am trecut la ora de vara dar pârtiile înzăpezite din zona alpina au bucurat încă multi turiști pasionați de sporturile albe.
Vremea buna, dorinta de a calatori si de a practica sporturi atat de iarna cat si de primavara, au adus in Prahova si in acest weekend un numar mare de turisti.
La munte, vremea favorabila a indemnat foarte multi turisti sa-si desfasoare activitatile sportive pe partiile amenajate si deschise din Sinaia, Busteni si Azuga, astfel ca gradul de ocupare turistica in aceste orase prahovene s-a situat intre 70-80 %.

La Sinaia au fost amenajate și deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1 și Începători, deservită de banda de la Cota 2000. Pârtiile Genune, Valea Dorului 2, Drumul de vară și Pârtia Nouă au fost inchise. Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui și Teleschi Călugărul nu au pornit duminica din cauza vantului puternic care a facut imposibil acest lucru .

La Busteni, telescaunul a functionat in fiecare zi, partiile Kalinderu 1, Kalinderu 2, partia FunPark, partia de saniuse, deschise si amenajate, rollercoaster-ul a functionat de asemenea si el.

La Azuga a functionat telegondola, partiile Sorica si Cazacu au fost deschise si amenajate, conditii bune de schi.

La Ploiesti, la Filarmonica Paul Constantin a avut loc sambata “Voices of jazz” , concertul prezentat de Ploiești Jazz Trio și Corul Filarmonicii, condus de dirijorul Eduard Dinu. Cătălina Beța a fost invitata ansamblului compus din Răzvan Cojanu (bas), Sorin Zlat (pian) și Laurențiu Ștefan (tobe).

La Teatrul Toma Caragiu, ca in fiecare weekend am avut o serie de spectacole. Vineri s-a putut viziona „ ” – , de la orele ., sala Teatrului de Animație., „ ” o poveste plină de tâlcuri despre un soldat simplu, dar încrezător în sine, care depășește toate greutățile ce îi apar în cale, reușind să își îndeplinească visul de a deveni alesul inimii unei fete de împărat.

Spectacolul„ ̆” de sâmbătă, , și duminică, , a fost . „ ̆” un spectacol care a ilustrat, cu umor, moravuri și situații actuale și în societatea contemporană.

D̆, , . ̦ . „̆̆ ”,s-a putut viziona la sala Teatrului de Animație. Povestea este despre faptul ca urmărit de necazuri, Dănilă reușește să vândă doi boi pe un car, carul pe o capră, capra pe un gânsac și gânsacul pe o traistă goală. Deși totul pare împotriva lui, Dănilă va izbuti, în cele din urmă, să schimbe ghinionul în noroc și să învingă forțele răului.

La Campina , in cadrul Festivalului De Arta, a avut loc la casa de cultura Geo Bogza, sambata 26 martie orele 16:30, Recital Extraordinar cu Catarina Coresi Lal soprana din Viena, Adriana Maier la pian si Mircea Teculescu poet.

Tot in acest sfarsit de saptamana a avut loc la Bruxelles, Belgia, “Salon des vacances 2022”,unde a fost promovata Romania, avand stand si APDT Prahova, reprezentat de domnul Adrian Voican presedintele asociatiei.
Belgienii iubesc Romania si viziteaza des Prahova. Spunand despre Prahova ca este una dintre atractiile principale ale tarii noastre, lucru total adevarat.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.
Apdt Prahova este Asociatia reprezentativa din turismul judetean, înregistrată in 2008 ca parteneriat public-privat si care reunește alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG

Turism la capacitate pe 12 pârtii din Sinaia in weekendul in care am trecut la ora de vara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *