1. Minivacanța  datorata zilei istorice de 24 ianuarie,ziua Unirii, a facut ca turistii sa ia cu asalt statiunile de pe Valea Prahovei. În toate cele 3 stațiuni montane domeniile schiabile  au fost pline de turisti. Față de anul trecut, minivacanța de anul acesta a avut o zi în plus.

  2. Acestia au ocupat la capacitate maxima unitatile de cazare cât și restaurantele din stațiuni.Măștile de protecție nu au avut voie să lipsească din bagajele turiștilor.

  3. Vremea a permis practicarea sporturilor de iarna in conditii bune, gondola, telegondola si telescaunele au functionat. Ninsoarea nu a contenit în niciuna dintre zile, prilej de bucurie pentru toți turiștii.
    „Avem și vreme faină, zăpada e tot mai bună și ne bucurăm de minivacanța asta lungă până marți”, a spus un tânăr.

  4. Pentru a manca la un restaurant de top la unul dintre restaurantele de pe Valea Prahovei, un cuplu a scos din buzunar între 250-300 Ron, față de anul trecut când din cauza pandemiei și a lipsei turiștilor, o masă costa maxim 150-200 Ron.

  5. DN 1 a fost aglomerat în toate cele patru zile, unii dintre turiști au fost în excursie de o zi, au venit dimineața iar seară s-au întors către casele lor. Trenurile au fost și ele pline, pe toată ruta București -Brașov și retur.

  6. In Azuga, turistii au avut parte de o petrecere tip apres-ski, pe durata a trei zile, la baza partiei de ski din Azuga, Sorica . Evenimentul s-a numit Holiday Mood WoW, si a adus ca genuri muzicale hip-hop, rap si dnb.

  7. Prahova este în top 10 destinații din România, aleasă de români pentru turismul activ care se poate practica în zona montană, acum pentru schi, snowboard sau sanie, iar de străini pentru Castelul Peleş, Sinaia și regalitate. De aceea Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova a ales să promoveze Prahova turistică pentru români cu sloganul ”Prahova. Regina vacanțelor tale”, iar pentru străini ”Prahova.Your Royal Holiday”.

 

Full de turiști pe Valea Prahovei in prima minivacanța din 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *