La sfârșitul saptamanii trecute, cu reper central  aniversarea poetului national, Mihai Eminescu,  au avut loc o suită de evenimente omagiale dedicate personalităţilor culturii prahovene şi naţionale, desfăşurate atat fizic cat si şi în mediul virtual, pe paginile de facebook ale secţiilor muzeale.
Astfel, la Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere” Bucov vineri, de la  ora 10.30 a avut loc  recitalul de poezie: „Dor de Eminescu”, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova de la Ora 11.00 a avut loc o- Micro-expoziţie temporară: „In Honorem prof. Nicolae Simache (1905 – 1972),  la Muzeul „Ion Luca Caragiale” a avut loc  „Caragiale şi Eminescu” – online, la Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” a avut loc Paul Constantinescu – ciclul „Patru madrigale” pe versuri de Mihai Eminescu – online, la  Muzeul „Casa Domnească” Brebu a avut loc Matineu muzeal: „Mihai Eminescu în amintirile contemporanilor săi” unde au participat elevi ai Şcolii Gimnaziale „Matei Basarab” Brebu.
Pe data de 15, sambata, Filarmonica „Paul Constantinescu” a gazduit un concert extraordinar de jazz de la ora 19:00, acesta a putut fi si vizionat online. La Muzeul „Conacul Pană Filipescu” Filipeştii de Târg, a avut loc un eveniment online , Evocare: „Gheorghe Grigore Cantacuzino, Nababul”, la Urlati la Muzeul „Conacul Bellu” a avut loc de la ora 11.30 – Medalion omagial: „Un luceafăr răsărit în liniştea uitării – Eminescu”, deasemenea si la  Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, a avut loc de la  ora 11.00 – Expoziţie temporară: „Perfecţiune şi diversitate în opera lui Nicolae Iorga, la Muzeul „Crama 1777” Valea Călugărească a avut loc tot online „Din ipostazele vinului în cultura tradiţională românească” .
Desi traficul pe DN1 a fost intens si in acest weekend, turistii s-au bucurat de inca un weekend cu zapada pe Valea Prahovei.Unitatile de cazare au fost ocupate in proportie de 70%-80%, gazdele mentionand ca pentru perioada 21-24 se anunta grad de ocupare de pana la 100%.

Ziua Culturii Naţionale, a fost sărbătorita in weekend la muzeele din Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *