Ajunși la jumătatea ultimei luni de vară, turiștii au ales să petreacă acest weekend în stațiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocuparea din unitățile de cazare fiind de aproape 100%. Turiștii care nu optează pentru a pleca într-un sejur săptămâna următoare, pot alege dintr-o paletă diversificată de activități în stil prahovean.

Primăria Municipiului Ploiești organizează “Weekend pe Bulevardul Castanilor”, care se va desfășura doar în zilele sâmbătă și duminică, începând cu 14 august și până în data de 12 septembrie 2021. Bulevardul Independenței (Castanilor) va fi închis circulației autovehiculelor în perioada menționate anterior, doar în zilele de sâmbătă și duminică. Pentru weekendul din această săptămână atât ploieștenii, cât și turiștii pot participa la spectacole de teatru în aer liber, demonstrații și activități sportive, degustarea unor produse tradiționale, momente artistice.

În perioada 15-20 august 2021 vor avea loc Cursurile de Vară ale Universității Populare „Nicolae Iorga”, ediția a LXVIII – a, în orașul Vălenii de Munte. Evenimentul reunește personalități din diverse domenii într-o varietate de activități științifice și culturale.
Totodată, Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ din Vălenii de Munte, organizează miercuri, 18 august 2021, ora 11:00, la vernisajul expoziției temporare „Eleva misionară – Noua femeie din timpul lui Nicolae Iorgaˮ, eveniment aflat sub egida Universităţii Populare de Vară „Nicolae Iorga”.

Vineri, 20 august 2021, începând cu ora 18:30, va avea loc cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Noaptea la Zoo”. Astfel, toți prichindeii însoțiți de familie pot vedea ce fac animalele pe timpul nopții în cadrul Grădinii Zoologice Ploiești. Organizatorii au pregătit activități cultural-artistice diversificate pentru toți participanții precum: piesă de teatru, spectacol și momente de dans și muzică. De asemenea, evenimentul nu percepe taxă de participarea, intrarea fiind liberă.

De departe unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii din Municipiul Ploiești, Jazz on the Rooftop, proiect marca Ploiești Jazz Festival, va avea loc în perioada 20-22 august 2021 în cea de-a patra ediție. Timp de 3 zile vor urca pe scenă artiști și trupe consacrate ale muzicii jazz, toate concertele vor da startul începând cu ora 19:00, evenimentul având loc pe terasa clădirii Primăriei Ploiești. Biletele se pot achiziționa de la sediul Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești. Prețul pentru o singură seară de concert este de 70 de lei- bilet întreg și 50 de lei- bilet redus pentru elevi, studenți, pensionari, iar un abonament pentru toate cele 3 zile de concert este în valoare de 160 de lei. De asemenea, se pot achiziționa bilete virtuale pentru vizionarea online a evenimentului, 20 de lei- bilet pentru o singură zi și 50 de lei abonament pentru 3 zile.

Comunicat de presă- De Sfânta Maria, cel mai aglomerat weekend al sezonului pe Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *