În weekendul care tocmai s-a terminat, gradul mediu de ocupare în județul Prahova a fost de peste 95% în unitățile de cazare, pentru a 4-a săptămână la rând Prahova se află în topul preferințelor turiștilor ca destinație de relaxare.
Cel mai așteptat eveniment al verii din Municipiul Ploiești, Jazz on the Rooftop, proiect marca Ploiești Jazz Festival, a avut loc în perioada 20-22 august 2021 în cea de-a patra ediție. Timp de 3 zile au urcat pe scenă artiști și trupe consacrate ale muzicii jazz, evenimentul a avut loc pe terasa clădirii Primăriei Ploiești. Săptămâna următoare aduce evenimente diversificate în județul Prahova:

În perioada 22 – 29 august 2021, va avea loc Tabăra Internațională de Creație Plastică „Dan Platon” ediția a XV-a, eveniment organizat de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești. Deschiderea oficială va avea loc în data de 23 august 2021, începând cu ora 11:00, în incinta Sălii Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploiești, unde sunt așteptați iubitorii de artă pentru a cunoaște artiștii plastici înscriși. Specificul taberi este de pictură, aceasta fiind organizată în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Ploiești.

Primăria Municipiului Ploiești organizează “Weekend pe Bulevardul Castanilor”, care se va desfășura doar în zilele sâmbătă și duminică, începând cu 14 august și până în data de 12 septembrie 2021. Bulevardul Independenței (Castanilor) va fi închis circulației autovehiculelor în perioada menționate anterior, doar în zilele de sâmbătă și duminică. Pentru weekendul din această săptămână atât ploieștenii, cât și turiștii pot participa la spectacole de teatru în aer liber, demonstrații și activități sportive, degustarea unor produse tradiționale, momente artistice.

Turiștii care își vor petrece următorul weekend în Sinaia pot participa pe data de 28 august 2021, începând cu ora 21:00 la concertul trupei Neconvențional Vama la Cota 2000, gondolele din stațiune vor funcționa și pe timpul nopții pentru a facilita drumul turiștilor. De asemenea, Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș deschide prima expoziție organizată vreodată în această vilă care a fost „casa” arhitecților regali, la începutul secolului XX. Expoziția va avea loc în perioada 21 august – 25 octombrie 2021, de vineri până duminică, la Domeniul Regal Sinaia, în intervalele orare 10:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00, această expoziție fiind cu intrare liberă. Fotografii vechi, schițe, planuri și machete, piese de arhivă puțin cunoscute, care dezvăluie evoluția Domeniului Regal din perioada 1873-1914.

Sâmbătă, 28 august, începând cu ora 17:00 la Breaza turiștii pot participa la un concert în aer liber cu muzică pop, rock și jazz unde intrarea este liberă.

A 4-a săptămână cu grad de ocupare de peste 95% în județul Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *