Pentru minivacanţa ce tocmai s-a încheiat Judeţul Prahova a fost în topul preferinţelor turiştilor, cu un grad mediu de ocupare de 70%, bucurându-se de redeschiderea piscinelor interioare şi a SPA-urilor. Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare încăpând cu data de 1 iunie, de asemenea au adus, pe lângă eliminarea restricţiilor de circulaţie, şi eliminarea restricţiilor în cazul restaurantelor şi sălilor ce găzduiesc evenimente culturale. Astfel, turiştii au fost întâmpinaţi de hotelieri cu pachete atractive şi de către centrele culturale cu activităţi dedicate zilei copiilor.

La Sinaia, la un hotel de 4*, turiștii au achitat 920 lei/cameră/noapte, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 3* pachetul pentru 2 nopți, cu mic dejun, a însemnat un tarif începând de la 440 lei/cameră/noapte. La Bușteni turiștii s-au putut caza la un hotel de 4* unde au achitat un tarif de 500 lei/pachet/2 persoane (2 nopți cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus), sau la o pensiune de 3*, unde au putut achiziționa un pachet de 300 lei/2 persoane (2 nopți de cazare în cameră dublă).

La Sinaia, copiii, dar şi părinţii s-au bucurat de workshopuri, plimbări, animaţie stradală şi alte evenimente organizate cu ocazia zilei copiilor, iar la Buşteni s-au putut bucura de drumeţii pe potecile proaspăt curăţate şi reamenajate. La Azuga, turiştii, juniori, părinţi şi bunici au fost invitaţi la ora de lectură în parc, unde au putut împrumuta cărţi de la biblioteca oraşului pe care le-au putut citi în parc. Acest eveniment a fost demarat pe data de 1 iunie, urmând să se desfăşoare în fiecare zi de sâmbăta în sezonul cald.

 

„A fost un început promiţător al sezonului cald în Prahova, cu turişti dornici de relaxarea mult-visată după un an şi jumătate de restricţii. SPA-urile şi piscinele interioare sunt deschise şi aşteaptă turiştii, care acum pot ignora vremea ploioasă de afară”, a declarat Domnul Adrian Voican, Preşedintele APDT Prahova.

Minivacanţa de 1 iunie – prilej de relaxare la munte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *