Valea Prahovei a fost luată cu asalt și în acest weekend de către turiștii aflați în vacanță sau doar într-o plimbare de weekend. La Sinaia Castelele Peleș și Pelișor au fost preferate de către turiști. Același lucru s-a întâmplat și la Castelul Cantacuzino din Bușteni care a fost vizitat de turiști dis-de-dimineață.

Vremea a fost una prielnică pentru plimbările pe potecile munților, pentru plimbările cu ATV-uri, 4X4 sau  cu mountainbike-uri.

Vineri, 28 iulie, la Câmpina a avut loc Concertul Extraordinar cu participarea maeștrilor Final de Masterclasses Contrabas și Pian din cadrul Festivalului de Arte – Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu”. Acest concert extraordinar a fost o ocazia extrem de rară pentru publicul românesc de a se bucura de măiestria unora dintre cei mai solicitați și apreciați muzicieni pe plan mondial. Intrarea a fost liberă.

Duminica, 30 iulie, a avut loc la Casa Timiș Sea’s Finest Brunch, unde participanții au descoperit farmecul preparatelor mediteraneene, pregătite cu rafinament de Chef Nico Lontras și echipa sa de artizani gastronomi. A fost o călătorie însorită prin diverse regiuni din inima gastronomiei mediteraneene, unde participanții s-au delectat cu un meniu special cu preparate din pește, fructe de mare, caviar și prosecco.

Tot duminică, 30 iulie, pe Esplanada Palatului Culturii din Ploiești, în cadrul Stagiunii Estivală 2023 din perioada 23 iulie – 10 septembrie, ploieștenii au avut parte de o seară memorabilă de jazz. Ploiești JAZZ Trio și Corul Filarmonicii, sub îndrumarea dirijorului Eduard Dinu, au impresionat cu ritmurile lor muzicale vibrante și armoniile corale uluitoare.

Mai multe detalii pentru următoarele evenimente din cadrul Stagiunii estivale 2023 găsiți pe site-ul Filarmonicii, www.filarmonicaploiesti.ro

Pe 31 iulie, la Campina a concertat Krypton in cadrul spectacolelor stradale din parcul regelui Mihai. Accesul a fost liber.

Începând cu data de 31 iulie Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova în parteneriat cu un grup de inițiativă locală au oficializat deschiderea expoziției-eveniment: Tidal Wave, 80 de ani de la “Valul Nimicitor”-1 august 1943, la Palatul Culturii, Sala Coloanelor. Evenimentul se v-a desfășura până pe  11 august 2023.

Începutul lunii august anuntă o serie de evenimente culturale în Prahova.

În cadrul Festivalul de Arte / Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu” se anunță un nou concert care îi va aduce în prim plan pe violonistul Aron Cavassi și prof. Eliza Puchianu, celebrii pentru talentul și dăruirea lor, care vor prezenta cursanții pe care îi îndrumă cu un program de excepție. Aceștia  vor uimi cu virtuozitatea lor, cu pregătirea și performanța lor extraordinară.

Vino la concert, în răcoroasa Sală Mare a minunatei Case de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, pentru ca să-ți umpli sufletul de o muzică de cea mai înaltă calitate. Violoniștii sunt acompaniați la pian de prof. Eliza Puchianu. Intrarea este liberă. Detalii pe pagina de evenimente a Centrului de Informare Turistică Câmpina, www.campinaturism.ro.

Pe data de 6 august 2023, la Câmpina, poți să asculți muzică europeană, cântată la calitate europeană, într-un cadru mirific românesc. Spectacolul ”O Sole Mio – In memoriam Luciano Pavarotti” îl are invitat de onoare pe Thomas Paul (Copenhaga). Acest eveniment va avea loc în curtea Castelului Iulia Hașdeu. Intrarea este liberă.

În perioada 8 – 31 August 2023 Festivalul Internațional „Enescu și Muzica Lumii” se întoarce în Sinaia pentru o ediție memorabilă.  “Sunt încântat că Festivalul Internațional „Enescu și Muzica Lumii” revine la Sinaia în luna august pentru ediția a 24-a. Ca în fiecare an, vom avea parte de o călătorie muzicală unică, în care pasiunea pentru artă și muzică se va regăsi în fiecare acord și notă interpretată. Festivalul ne propune 18 concerte unde vom avea ocazia să ne bucurăm de un program artistic divers, ce reflectă bogăția și diversitatea culturilor muzicale din întreaga lume. Vă invit cu entuziasm la Festivalul Internațional „Enescu și Muzica Lumii” din Sinaia, pentru a ne bucura împreună de magia muzicii!” a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Toate evenimentele vor avea loc în locații prestigioase din Sinaia,  precum Casino-ul, Castelul Știrbey, Castelul Peleș, Casa Memorială George Enescu, Parcul Dimitrie Ghica, Biserica Catolică.

 

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), Vicepresedinte al Consiliului  Consultativ al Turismului și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

 

 

https://filarmonicaploiesti.ro/concert/stagiunea-estivala-2023-23-iulie-10-septembrie-2023/

https://ploiestii.ro/expozitia-tidal-wave-80-de-ani-de-la-valul-nimicitor-1-august-1943?fbclid=IwAR3ui6Ru_7aGS1_RdULg5i3RieKBFeTtBIbVC2Vt7hdA7sQHigjvOk5OENo

https://www.campinaturism.ro/ro/evenimente/concert-final-masterclasses-vioara-si-pian/

https://www.radiovacanta.ro/evenimente/sinaia-festivalul-enescu-si-muzica-lumii-din-8-august-8200.html

Cultura, mâncarea și mișcarea au adus turiștii în Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *