Vremea calduroasa din acest weeknd i-a facut pe turisti sa iasa din casa si sa exploreze potecile muntilor. Fie ca au preferat traseele montane pe jos, sau cu bicicletele, fie ca au preferat plimbarile cu Gondola si Telecabina la Sinaia, sau Telegondola la Azuga, acestia au fost prezenti in procent de 60% in statiunile montane de pe Valea Prahovei.

La Sinaia, Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400)si-a inceput programul cu public la 09:00 si a functionat pana la 18:00. Telecabina tronson 1 (Sinaia – Cota 1400) a incepe programul cu public la 09:00 si a functionat pana la 18:00. Gondola Carp (tronsonul Cota 1400 – Cota 2000)a inceput programul cu public la 09:30 si a functionat pana la 17:30. Telegondola Azuga a inceput programul cu public la 09:00 si a functionat pana la 16:00.

Pe 1 iulie 2023, de la ora 20:30, la Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova a aveut loc un nou eveniment muzical de excepție. Răzvan Stoica și Andreea Stoica împreună cu vioara Stradivarius, au revenit în atenția publicului din România alături de orchestra de cameră Kamerata Stradivarius, fondată în 2013 în Țările de Jos, și care a reunit 14 instrumentiști de excepție.

A fost o seara magica. Sub clar de luna spectatorii s-au bucurat de acordurile vioarei Stradivarius, de ritmurile Anotimpurilor lui Vivaldi si Anotimpurilor la Buenos Aires de Astor Piazzolla, interpretate cu virtuozitate de Razvan Stoica, Andreea Stoica Concert Pianist si Kamerata Stradivarius. Domeniul Cantacuzino Floresti s-a dovedit neincapator pentru toti cei care s-au bucurat de o seara cu adevarat exceptionala.

Tot pe Domeniul Cantacuzino de la Floresti, Clubul A.C.S. Ambiția Mădălin și Asociația Sportivă a Domeniului Cantacuzino, în parteneriat cu Federația Română de Oină, au organizat prima ediție a ,,Cupei Ambiția” la oină, în data de 1 iulie, începând cu ora 10.00.

Președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, a fost invitat de Mădălin Tănase, fondator și președinte al clubului A.C.S. Ambiția Mădălin, să viziteze Domeniul Cantacuzino din localitate, unde ghid și gazdă le-a fost doamna administrator Carmen Croitoru. Vizibil impresionat de cadrul natural mirific al domeniului, întins pe o suprafață de 150 hectare, în care istoria parcă a stat în loc, președintele F.R.O. a declarat: ,,Am regăsit în județul Prahova oameni care simt românește și care doresc să ne ajute să redescoperim frumusețea sportului nostru național.”

La competiție au participat toate grupele de sportivi ai clubului Ambiția Mădălin, atât fete, cât și băieți, care au oferit locuitorilor comunei, dar și oaspeților, o zi de neuitat.

,,Cupa Ambiția la Oină reprezintă o inițiativă deosebită care promovează și consolidează sportul național românesc, oferind o platformă de competiție pentru jucătorii de oină din toate categoriile de vârstă. Evenimentul aduce împreună sportivi pasionați de acest joc tradițional și își propune să contribuie la creșterea popularității și implicării în practicarea oinei. Evenimentul deține o semnificație specială, deschizând calea către viitoarele competiții de oină la Domeniul Cantacuzino. Acest domeniu nobiliar oferă un cadru deosebit și o atmosferă istorică care completează experiența competiției, aducând în prim-plan legătura cu tradițiile noastre autentice.” ne-a declarat Mădălin Tănase, fondator și președinte al clubului A.C.S. Ambiția Mădălin

A fost un eveniment deschis publicului larg, cu intrare liberă, care a oferit tuturor pasionaților de oină și iubitorilor de sport ocazia de a se bucura de competiții spectaculoase și de a descoperi frumusețea și măiestria acestui joc tradițional.

Au fost lansati un stol de porumbei la începutul turneului, iar la final s-a sărbătorit românește cu bucate tradiționale.

Saptamana aceasta, pe data de 6 iulie de la ora 11:00 are loc Adunarea Generala a membrilor APDT Prahova la Alexandrion Royal 4* din Sinaia.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Jocul sportiv traditional romanesc – OINA- revine in premiera in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *