La Sinaia, gradul de ocupare din acest weekend a fost 40%. Gondola Sinaia și Gondola Carp au funcționat la programul normal stabilit pentru zilele de weekend. La Azuga, Telegondola Azuga a functionat deasemenea la programul normal stabilit pentru zilele de weekend. La Busteni, Funpark-ul a fost deschis pentru turistii dornici de adrenalina.

Vineri, pe 16 iunie, a avut loc pe stadionul Ilie Oană, loc un super-concert caritabil pentru Spitalul Copiilor din Ploiești. Au urcat pe scenă TAXI, VUNK, Nico, DIRECȚIA 5, RALUCA- PROIECTUL BALKANIC și ELENA GHEORGHE, iar evenimentul a fost prezentat de către Mihai Morar, Daniel Buzdugan și DJ TAZZ. Accesul spectatorilor a fost permis începând cu ora 15:30, iar spectacolul propriu-zis a început la ora 18:00. Pentru desfășurarea în condiții optime a acestui eveniment a fost restricționat accesul în intervalul orar 13:30-24:00 următoarelor: str. Stadionului, str. Alexandru Vlahuță, str. Mihai Barbu, str. Latină, str. George Topârceanu, Str. Sportului.

Au fost peste 15.000 de spectatori.

Cheltuielile de organizare au fost suportate de către MRS Residence, iar fondurile strânse din vânzarea biletelor la concert vor fi folosite pentru construcția și dotarea unui nou centru de primiri urgențe și triaj la Spitalul Copiilor din Ploiești. Fundația Metropolis, prin programul „ Spitale Publice din Bani Privati” va dubla suma strânsă în urma concertului.

Spitalul copiilor din Ploiești are nevoie de un nou centru de primiri urgențe și triaj. Actualul spațiu, un hol lat de doi metri, este subdimensionat și nu corespunde necesităților actuale, în condițiile în care aici ajung peste 40.000 de copii anual, din Prahova și județele limitrofe.

Tot la Ploiesti a avut loc evenimentul „SALONUL AUTO Ploiesti 2023” care s-a desfasurat intre joi 15 iunie, si pana duminica – 18 iunie, in zona pietonala a centrului civic, vis-a-vis de fostul cinematograf Patria din Ploiesti. La acest eveniment au fost prezentate automobile, motoscutere si biciclete. Programul de vizitare s-a desfasurat zilnic intre 10.00-19.00. Organizatorii evenimentului au fost Camera de Comert si Industrie Prahova si Primaria Municipiului Ploiesti.

Pe 16 iunie 2023, de la ora 18:00, ploiestenii si nu numai au fost invitati la Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii să sărbătoreasca alaturi de Filarmonica Paul Constantinescu, închiderea unei stagiuni aniversare cu primul dintre cele trei concerte dedicate finalului de an artistic! A avut loc un spectacolul extraordinar „Cântec, joc, umor și glume La sfârșit de stagiune”, alături de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”, dirijată de Marian Dovîncă. Li s-au alăturat prietenii de-o viață: Vasile Muraru și Valentina Fătu, Gelu Voicu, Cezar Ouatu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Violeta Barac și Andreea Deaconu. De asemenea cei prezenti s-au putut bucura și de prezența Ansamblului Folcloric „Flacăra Prahovei”, cu dansuri și coregrafii semnate de Marian Marinică; și deasemenea prezenta grupului vocal-folcloric „Ciobănașu’ de la munte”, format din copii pasionați de cântul și portul popular.

Duminica, pe 18 iunie la încheierea stagiunii de jazz a avut loc un concert extraordinar alături de celebrul saxofonist italian Stefano Bedetti și de Ploiești Jazz Trio.Invitat a fost Stefano Bedetti, saxofonist autodidact cu un sunet puternic și o tehnică impresionantă, care a atras atenția multor nume mari din jazz-ul internațional, colaborând de-a lungul timpului cu muzicieni precum George Cables, John Riley și Tony Scott, printre alții.Pentru  seara de 18 iunie, artiștii au pregatit piese celebre din repertoriul de jazz, compuse de titani ai genului improvizatoric precum There Is No Greater Love de Isham Jones, Moment’s Notice de John Coltrane, Solar de Miles Davis și In a Sentimental Mood de Duke Ellington.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Prahova animata de o serie de evenimente in weekendul care tocmai s-a incheiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *