In weekendul prelungit al minivacantei de 1 Mai, vremea a fost una mult mai prietenoasa fata de weekendurile trecute, astfel ca turistii s-au putut bucura la Sinaia de practicarea sporturilor de iarna. Starea partiilor din golul alpin fiind inca una buna, stratul de zapada masurand intre 30-80 cm. Au fost amenajate şi deschise pârtiile Variantă, Vâlcel, Valea Dorului 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 şi Lăptici .

La Cazionul din Sinaia a avut loc tot in acest weekend Congresul Mondial de Dans de Societate.

La Sinaia gradul de ocupare al locurilor de cazare a fost de 85%, au fost locuri de cazare disponibile si pentru turistii intarziati, care nu si-au luat cazare din timp. Acest lucru fiind imbucurator pentru ei.

La Azuga si Busteni turistii s-au putut bucura de aerul curat si de traseele pe potecile montane.

Atractiile principale in statiunile montane luate cu asalt de turisti au fost Castelele Peles I pelisor de la Sinaia, Castelul Catancuzino de la Busteni, Cramele Rhein. Fun park-ul de la Busteni a fost deschis pentru turisti, au functionat desemena si instalatiile de transport pe cablu din statiunile montane de pe Valea Prahovei.

Plimbarile cu bicicletele au fost deasemenea alegerea turistilor, terasele si localurile au fost si ele luate cu asalt de catre turistii prezenti in statiunile de pe Valea Prahovei.

Traficul a fost aglomerat joi si vineri la urcare pe drumul spre munte, in dreptul localitatilor Breaza, Comarnic, Busteni cat si luni la coborare in aceleasi localitati din Prahova.

La Teatrul Toma Caragiu din Ploiești sâmbătă, 29 aprilie, ora 18.30, a avut loc spectacolul Ciao, Bella!, de Antoaneta Zaharia. Pentru cei mici, dar și pentru cei mari, Teatrul de Animație Imaginario a pregătit, pentru duminică, 30 aprilie, orele 10.30 și 12.00, spectacolul Califul Barză.

În perioada 29-30 aprilie, pe Bulevardul Independenței din Municipiul Ploiești, a avut loc prima etapă din cadrul Campionatului Național de Karting Electric 2023. Pentru minivacanța de 1 Mai. La Parcul de la Bucov a existat si o zonă pentru grătare.

La Câmpina, sâmbătă, 29 aprilie, dar și la Comarnic, în perioada 30 aprilie – 1 mai, a avut loc competiția sportivă internațională „Cupa Țărilor Latine” la Orientare, eveniment sportiv de notorietate, la care au participat aproximativ 400 de sportivi ce au provenit din 18 țări, inclusiv România.

Barajul de la Paltinu, Valea Doftana, dar și Cheia au fost vizitate în minivacanța 1 Mai.

Urmatoarea minivacanta cu weekend prelungit va fi in perioada 1-5 iunie, cuprinzand Ziua Copilului si Rusaliile. Turistii au inceput deja sa-si rezerve locatiile de cazare.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepreședinte FAPT.

Minivacanta de 1 Mai – Valea Prahovei luata cu asalt si in minivacanta de 1 Mai