Stațiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate cu ocazia sărbătorilor pascale în proporție de 75%, au fost anumite unități turistice de cazare ocupate până la capacitate maximă (90-100%) și unități turistice de cazare ocupate la jumătate din capacitate (50-60%).

Traficul de DN1 a fost foarte aglomerat și s-a circulat bară la bară atât în Vinerea Mare cât și în a doua zi de Paște, luni. S-au format coloane de mașini între localitățile Breaza și Comarnic pe sensul către Sinaia la urcare, și la Bușteni, Sinaia și Comarnic pe sensul de coborâre către capitală.

Vremea a fost mai îngăduitoare sâmbătă pentru cei care au ales să petreacă Paștele pe Valea Prahovei. Temperaturile s-au mai îmbunat și i-au făcut pe mulți să iasă la plimbare.
Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleș din Sinaia și Palatul Cantacuzino din Bușteni. Turiștii au zăbovit la terase, iar alții au petrecut în natura pe trasee montane.
Castelul Peleș, un colț de istorie care va rămâne mereu o atracție pentru călător, prin misterul și exotismul său, a fost vizitat in weekedul Pastelui de sute de persoane.

Au fost amenajate și deschise toate pârtiile din golul alpin: Varianta , Vâlcel , Valea Dorului 2 , Floare de colț , Panoramic , Valea Soarelui 1 , Valea Soarelui 2 , Lăptici 1 , Lăptici 2 .

Duminică , vremea a fost ploioasă, cu vânt puternic și ceață.

În prima zi de Paște, instalațiile de transport pe cablu au început programul cu publicul de la 10:00, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ceată, vânt) acestea au fost oprite.

Vineri (14.04.2023), sâmbătă (15.04.2023), luni(17.04.2023)  instalațiile au funcționat astfel:  – Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) între orele 08:00 – 17:00 – Gondola Carp (tronsonul Cota 1400 – Cota 2000) – între orele 08:30 – 16:30 – Telecabina tronson 1 (Sinaia – Cota 1400 ) – între orele 08:00 – 17:00 – Telecabina tronson 2 (Cota 1400 – Cota 2000) – între orele 08:30 – 16:45 – Telescaunul Dorului -între orele  08:40 – 16:00 – Telescaunul Soarelui – între orele 08:40 – 16:00 – Teleschi Valea Soarelui – între orele 08:40 – 15:50 – Teleschi Călugărul – între orele 08:40 – 15:50. Urmând ca acest program să rămână valabil și azi, marți (18.04.2023). Pârtiile din golul alpin au fost amenajate, dar stratul de zăpadă a fost afectat de ploaie.

Câmpina și Breaza au fost ocupate în weekendul Paștelui în proporție de 95%.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Cum au petrecut turiștii Paștele 2023 în Prahova – vremea, activități, starea pârtiilor, trafic