În perioada 6-9 aprilie APDT Prahova a participat, la târgul de turism de la Chișinău MOLDEXPO 2023. După o pauză de doi ani, târgul de turism și-a redeschis ușile. Peste 60 de companii din țară, dar și de peste hotare și-au scos, astăzi, la Moldexpo, cele mai bune oferte. Astfel că cei care sunt cu gândul la vacanță și vor să prindă reduceri bune, își pot încerca norocul până duminică. Evenimentul s-a desfășurat la CIE Moldexpo. Intrarea a fost gratuită iar programul de desfășurare al târgului a fost joi-vineri- sâmbătă între orele 10-18, iar duminică între orele 10-16.

Apdt Ph a participat în standul României . La stand s-au promovat vacanțele în Prahova, prin pliante, calendare de evenimente și prin informații și oferte transmise în mod direct.

Prezenți în standul  Romaniei de la Modexpo au fost o parte dintre compatrioții noștri, și anume: Bușteni, Măcin, Buzau, Borșa – Maramureș, Suceava – Bucovina, Bacau si Botoșani.

În prima zi de târg, miniștrii de resort au semnat un protocol privind crearea unui grup de lucru pentru identificarea de proiecte comune în cadrul  memorandum-ului bilateral prin care România susține cu 100 m   ilioane euro economia locală.  Turismul ocupă un rol important în cadrul acestui demers.

Presa a fost interesată de subiectul “vouchere de vacanță” “ prima de incoming” și “Organizațiile de management al destinațiilor” pe trei niveluri, național, regional, local.

Au fost expozanți care au depășit cu greu nămeții zapezilor de primăvara și lungimea drumului ca să poata fi prezenți la Târgul de Turism al Republicii Moldova.

Tradițiile și obiceiurile locuitorilor plaiului moldovenesc, adânc înrădăcinate în trecut, sunt păstrate cu sfințenie și transmise din generație în generație. Anume din acest motiv satele moldovenești sunt o sursă veritabilă de valori spirituale și materiale. Sâmbătă 8 aprilie 2023, în cadrul Festivalului „Casa Părintească“ de la Moldexpo, a avut loc ceremonia de totalizare şi decernare a premiilor câștigătorilor concursului. Sincere felicitări câștigătorilor: Locul 1 -> UTA Găgăuzia -> Locul 2 – Consiliul raional Călărași ->Locul 3 – Consiliul raional Cahul

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepreședinte FAPT.

APDT Prahova – prezentă la Târgul de Turism de la Chișinău 2023 ediția a 26-a