O serie de evenimente cultural-educative se desfășoară în Prahova în acest moment și au ca și durată 2-4 săptămâni.

 

În perioada 22-31 martie 2023 se desfășoară la Palatul Culturii din Ploiești a 18-a ediţie a Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU.  Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.

Toate acestea se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.

La Mizil, a început de pe data de 16 martie și se desfășoară până pe 7 aprilie evenimentul în premieră  „MuzeoScoala”  cu evenimentul – pilot „Poveștile zborului”, la Liceul Tehnologic Tase Dumitrescu.

Evenimentul constă într-o expoziție cu tematică aerospațială și o serie de prezentări cultural-educative săptămânale, pe parcursul a patru săptămâni, în fiecare joi, începand cu ziua de 16.03, ora 11.00 când a avut loc deschiderea festiva.

Ziua 1( 16 martie, ora 11.00) : – Primirea oficialitatilor, festivitatea de deschidere, org. liceu. – „Copilaria zborului”- prezentare Coman Ghe. comandor-ing. aviatie rtr.

Ziua 2 ( 23 martie, ora 11.00) :  – primirea persoanelor oficiale- Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene Boboc;  Centrul Militar Judetean Ph., Dl.comandor-inginer Ghe.Coman.

Ziua 3 ( 30 martie, ora 11.00) :  – primirea persoanei oficiale care va susține prezentarea: dl.general maior de aviație Radu Theodoru (veteran de razboi )  – „Zborul în vremea războaielor mondiale” și discuție liberă cu elevii.

Ziua 4: (7 martie, ora 11.00) : – primirea persoanelor oficiale. – „Zborul în viitor”: prezentare dl.general -locotenent ing.cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu si reprezentanti Aeroclubul Romaniei și discuții libere cu elevii.

La acest eveniment APDT Prahova este parteneră și participă la eveniment cu stand alături de BibiVacanța .

Apdt Ph este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepreședinte FAPT.

Evenimente în Prahova în prima lună de primavară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *