Gradul de ocupare turistică din acest weekend în stațiunile montane de pe Valea Prahovei a fost de aproape 90% (Sinaia, Bușteni și Azuga) .
Vremea a fost favorabilă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Zapada, fiind atracția principală a sezonului, astfel că și în acest weekend turiștii au luat cu asalt pârtiile.

La Sinaia, s-a schiat pe toate pârtiile înafară de Pârtia Nouă,Carp și Drumul de Vară care au fost închise deoarece stratul de zăpadă a fost insuficient datorită temperaturilor pozitive.

La Azuga s-a schiat pe pârtia Sorica deservită de Telescaun.  De asemenea, a funcționează și pârtia de începători, banda de la Sorica. Pârtiile aparținând Complexului Cazacu nu au funcționat.. Instalația a început programul cu publicul la ora 09:00 și a funcționat până la ora 16:00.

La Bușteni, starea pârtiei a fost perfectă pentru ski și pentru momente de relaxare. Starea stratului de zăpadă a fost suficient pentru ski.

Bineînțeles funcționarea instalațiilor pe cablu poate suferi modificări în funcție de starea vremii în ziua când turistul dorește să meargă pe pârtie. Informații în timp real se găsesc pe paginile de facebook: Gondola Sinaia, Pârtia Kalinderu, respectiv Cnipt Azuga sau Domeniul schiabil Azuga.

În săptămâna care urmează are loc târgul internațional de turism de la Paris (MAP-Paris) care se va desfășura în perioada 16-19 martie 2023 la care APDT participă alături de MAT în standul României. Cu mai mult de 100.000 de vizitatori în fiecare an, această manifestare este cel mai important târg internațional de turism din Franța adresat publicului larg.

Apdt Ph este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepreședinte FAPT.

Weekend de primavară cu activități sportive de iarnă în stațiunile montane de pe Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *