Weekendul care tocmai s-a încheiat a înregistrat un procent de ocupare turistică de aproape 95% în toate cele trei stațiuni turistice montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Bușteni și Azuga) .
Vremea a fost favorabilă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Zapada, fiind atracția principală a sezonului, astfel că și în acest weekend turiștii au luat cu asalt pârtiile.

La Azuga weekendul acesta s-a schiat pe pârtia Sorica, deservită de Telescaun și Telegondolă. Teleschiul de la pârtia Cazacu Variantă a funcționat. De asemenea, au funcționat pârtiile de începători, banda de la Sorica si baby sky Cazacu Variantă. Instalația de Telescaun și banda și-au început programul cu publicul la ora 09:00 și au funcționat până la ora 18:00. Instalația Telegondola și-a început programul cu publicul la ora 09:00 și a funcționat până până la ora 16:00. Instalația Teleschi și Baby Sky Cazacu Variantă a funcționat până la ora 16:30. Pârtia Cazacu deservită de Telegondola a rămas închisă și în acest weekend.

La Bușteni, starea pârtiei a fost perfectă pentru ski și pentru momente de relaxare. Starea stratului de zăpadă a fost suficient pentru ski.

La Sinaia, sâmbătă la Cota 2000 instalațiile de altitudine nu au pornit . Domeniul schiabil a fost închis. La Cota 1400 au fost +2 grade, cer acoperit și vânt moderat. Telecabina tronson 1 (Sinaia – Cota 1400) a început programul cu public la 08:00 și a funcționat până la 17:00.

Pârtia Nouă a fost închisă. Stratul de zăpadă a fost afectat de temperaturile pozitive.

Duminică, Telescaunul Dorului și Teleschi Valea Soarelui au  început programul cu public. Telescaunul Expres (Cota 1400 – Cota 2000) a început programul cu publicul și a funcționat până la 16:30. Drumul de Vară a fost amenajat și practicabil până la Cota 1500. Între Cota 1500 și Cota 1400, stratul de zăpadă a fost subțire.

Bineînțeles funcționarea instalațiilor pe cablu poate suferi modificări în funcție de starea vremii în ziua când turistul dorește să meargă pe pârtie. Informații în timp real se găsesc pe paginile de facebook: Gondola Sinaia, Pârtia Kalinderu, respectiv Cnipt Azuga sau Domeniul schiabil Azuga.

La Câmpina a avut loc, în week-end-ul care a trecut (17-19 februarie 2023), cea de-a XVI-a ediție a Târgului Mierii, manifestarea a fost organizată de Asociația Apicolă „Valea Prahovei” în parteneriat cu administrația locală.

La târg au participat zeci de apicultori, atât producători individuali, cât și firme de profil din mai multe zone ale țării.

Standurile apicultorilor au fost amenajate  ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în partea din spatele acesteia.

Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, de la ora 11.00, și a fost urmată de un scurt program artistic și de concursul “Recunoașterea sortimentului de miere”. Au fost prezentate 10 sortimente de miere, iar concurenții au fost invitați să recunoască ce fel de miere conține fiecare borcan.

Premiile au fost oferite de magazinele LEMS – sponsor principal al evenimentului. Un alt concurs important s a desfășura sâmbătă, de la ora 12.00 – “Cea mai bună miere”.
Târgul Mierii 2023 a reluat tradiția acestei manifestări organizate la Câmpina, după o pauză de doi cauzată de pandemie.

Târgul Mierii de la Câmpina este una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din țară și una dintre cele mai longevive – pe locul al doilea după Târgul Național al Mierii de la București, ajuns anul acesta la cea de-a XXIV-a ediție, doar că acest târg din Capitală se desfășoară de două ori pe an, primăvara și toamna.

În săptămâna care urmează APDT Prahova participă cu stand la Târgul de Turism de la Romexpo începând cu data de 23 și până pe data de 26. Programul este următorul : în zilele de 23,24 și 25 între orele 10.00 si 18.00 și în ziua de 26 între orele 10.00 și 16.00. Manifestarea  se va desfășura în pavilionul B2 iar APDT Prahova are standul cu numărul 54.

Apdt Ph este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepreședinte FAPT.

Muzica bună și zăpada motiv pentru turiști să aleagă Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *