Turiștii au umplut și în acest an de Revelion pensiunile și hotelurile de la munte, gradul de ocupare al stațiunilor montane de pe Valea Prahovei a fost de 90%.

La Sinaia, Gondola Carp a avut program cu publicul de la ora  09:30 în zilele de 30,31 decembrie 2 ianuarie 2023 și de la ora 10:00 în ziua de 1 ianuarie 2023 și a funcționat până la 16:30 iar Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) a avut program cu publicul la 09:00 în zilele de 30,31 decembrie și 2 ianuarie 2023 și de la ora 10:00 în ziua de 1 ianuarie 2023 și a funcționat până la 17:00 .

La Azuga, turiștii au putut schia pe pârtia artificială. Este singura stațiune de pe Valea Prahovei unde se poate schia. Mulți turiști au venit să se bucure de zăpadă, iar cei mai curajoși au început lecțiile de schi și snowboarding.

La costurile unei zile de schi sau snowboarding în Azuga se mai adaugă și cartela pentru instalațiile de transport pe cablu. Un schi pass valabil o zi întreagă costă 170 de lei pentru adulți și 120 de lei pentru copii.

În noaptea trecerii dintre ani, turiștii au ieșit în Târgurile de Crăciun din centrele orașelor , au admirat focurile de artificii și au ciocnit paharele cu șampanie .

Pe DN1 s-a circulat încet pe ambele sensuri, așa cum se întâmplă la fiecare sărbatoare, pe șosea mașinile mai mult au stat.

Prima zi a lui 2023 a părut mai degrabă o zi de mai, temperaturile ridicate au făcut ca turiștii să iasă la plimbare, unii au preferat traseele montane, alții au preferat să iasă la terase în oraș.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

APDT Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

 

REVELION 2023 – Cum au sărbătorit turiștii pe Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *