In perioada 10-13 noiembrie APDT Prahova a participat la Târgul de Turism al României, editia de toamna,  unde toata lumea prezenta si-a aratat dorinta de socializare si de interacțiune .

Apdt Prahova a participat cu un stand la care a promovat vacantele in Prahova, prin pliante, prin informatii si oferte transmise in mod direct.

Prezenti in standul echipei APDT Ph au fost o parte din membrii asociatiei, alături de studenții specializării economice ECTS anul II din cadrul Universității din Ploiesti.

Primele doua zile de targ au fost de acomodare si introducere, cu participare mai redusă decât in alti ani. Sambata si duminica vizitatorii au animat târgul si au făcut rezervari pentru vacantele de iarna cu pret redus fiind si weekendul de BlackFriday.

Ministrul turismului, Daniel Cadariu impreuna cu preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, au deschis targul de turism al editiei de toamna de anul acesta .

Ministrul a decalarat  : „Suntem deja pregătiţi cu o schemă de minimis solicitată de industrie, care să le permită operatorilor să participe în standurile ministerului, la târgurile viitoare de turism, şi în mod individual, pentru că până acum acest lucru s-a putut face doar prin intermediul asociaţiilor”. Totodata ministrul a mai declarat: „Suntem în proces final de a pune în aplicare încă două programe de susţinere a turismului. Avem pregătit Memorandumul – îl vom înainta în şedinţa de Guvern în săptămânile următoare – cu privire la acel program de stimulare a incomingului cu acel bonus de 40 de euro pentru agenţiile de turism care aduc turişti străini în România pentru minimum patru nopţi şi, de asemenea, mai avem pregătit şi acel program de susţinere a operatorilor privaţi din staţiunile balneare, cu acele granturi de până la 200.000 de euro reprezentând maxim 50% din valoarea investiţiei”.

Acesta a precizat că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, numărul de turişti a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, creşterea fiind de 90% în privinţa turiştilor străini.

Ziua a treia de targ a fost mult mai animata, am avut parte de mai multi vizitatori, au avut loc eveniment. Standul APDT Prahova a avut si degustare de vin de la Crama Basilescu.

Prezenti la standul APDT Prahova au fost si doua personaje celebre din tara noastra, si anume,  chef Nicolai Tand si Nea Marin.

O multime de vizitatori au oprit in standul APDT Ph avand discuții cu reprezentantii asociatiei.
Mai multe companii de renume din cadrul destinatiei Prahova si-au declarat intenția de a deveni membri ai asociației.

Apdt Ph este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

APDT Prahova – prezenta la TTR editia de toamna 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *