In acest weekend, din cauza vremii nefavorabile, la Sinaia,  Gondola Carp nu a functionat, in schimb turistii care au dorit o plimbare cu gondola, s-au putut bucura de o plimbare pe tronsonul Cota 1000-Cota 1400 cu Gondola Sinaia.
Gradul de ocupare turistica la Sinaia a fost de 50% in acest weekend.

La Azuga,sambata pe  17 septembrie, s-a sarbatorit Ziua Națională a Curățeniei. Let’s Do It Carpați. Primăria Azuga, prin Compartimentul de Mediu, împreună cu Let’s Do It România și Asociația Montană Carpați, au organizat sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 10:00 (parcare Cazacu), o acțiune de curățenie a domeniului schiabil Azuga, la baza pârtiilor, și a traseelor montane.

La Câmpina a avut loc în zilele de 17-18 septembrie „Serbările Toamnei”.

In weekendul care urmeaza sunt anuntate alte evenimente in Prahova.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
Evenimentul ecvestru se va transforma anul acesta într-un regal, unde călăreți din România și alte colțuri ale lumii, precum și mari maeștri ai atelajelor își vor arăta abilitățile în arta sportului ecvestru.
Cea de-a VII-a ediție își va întâmpina publicul cu probele de dresaj, cross country și sărituri obstacole, probele tradiționale ale Concursului Complet Internațional 2 stele, dar și alte activități spectaculoase pentru iubitorii de evenimente ecvestre pe Domeniul Cantacuzino, un loc perfect de reuniune cu întreagă familie, prieteni sau parteneri de business.
Biletele se pot achizitiona de pe https://show.karpatiahorse.ro/bilete/.

In data de 24 septembrie, la Urlati, are loc SEMIMARATONUL BUCURIEI aflat la aVa editie.

Competiţia se va desfășura în proportie de 50% pe drumuri neasfaltate şi va cuprinde două probe principale, respectiv cros și semimaraton, dar și curse pentru copii, cursa familiei sau cursa fotoliilor rulante.
Crosul are o distanta de  aprox. 13 km si o diferenta de nivel de  aprox. 360 m.
Se va alerga pe teren variat: asfalt, beton, pamant, iarba. Pantofii de trail sunt recomandati si in caz de conditii meteo nefavorabile, devin obligatorii.

Traseul de semimaraton are o distanta de 20 km si o diferenta de nivel de  aprox. 560 m.
Pantofii de trail sunt recomandati si in caz de conditii meteo nefavorabile, devin obligatorii.

Premiile oferite constau in medalie, diploma si produse de la sponsori.

Inscrierile mai sunt deschise pana azi 19 septembrie 2022 la  https://www.runtourlati.ro/inscriere/

Tot pe 24 septembrie, la Ploiesti, in Parcul Municipial Vest, are loc evenimentul RUN FOR FUTURE 2022 la care sunt invitati sa participe elevii de liceu.
Acestia vor oferi premii Run For Future elevilor de liceu la cursa AFI Ploiesti: gift carduri AFI, vouchere de cumpărături valabile în KVL, Timeout, Lee Cooper și Cărturești, Mado, materiale de la Cropp. Participă pe 24 septembrie, in Parc Municipal Ploiești Vest, la crosul Run For Future.
Inscrierile au fost deschise pana pe 18 septembrie 2022.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Activitati si evenimente de toamna versus vreme schimbatoare in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *