În weekend-ul recent încheiat, gradul de ocupare în județul Prahova a fost de 80 % în unitățile de cazare, Prahova aflându-se în topul preferințelor turiștilor ca destinație de relaxare.

La Sinaia a avut loc festivalul „Sinaia Forever” ajuns la ediția 27.

Seria de spectacole a fost deschisă, vineri seară, de Oana Radu, Damian Drăghici & Brothers, Alina Eremia și Vița de Vie. Între recitaluri s-a ținut un show de lasere sincronizate pe muzică, eveniment care a creat o atmosferă de film SF în parcul central.

Sâmbătă, 10 septembrie, au urcat pe scenă Irina Rimes, The Motans, Violoncellissimo, Bad& Boujee Party.
Pentru publicul care apreciază alt gen de spectacole, organizatorii au pregătit spectacole de balet și jazz în fața Cazinoului, dar și spectacole de folclor pe scenele din centrul stațiunii, unde, în timpul zilei, cei prezenti s-au putut întâlni cu actorii de la Teatrul Masca.
Turiștii care au ajuns în aceste zile la Sinaia s-au putut căsători pentru o zi, s-au putut „da” cu schiurile pe un simulator, au putut admira automobile de epocă, păpușile de istorie, expoziție amenjată la la Castelul Știrbey-Muzeul Orașului Sinaia.

La Cheia, în perioada 9-11 septembrie au avut loc cursele de alergare montană „Ciucaș X3”.

Pentru cea de-a treia săptămână din luna septembrie, județul Prahova vine în întâmpinarea turiștilor cu noi evenimente speciale.
Până pe data de 25 septembrie 2022, Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Local al Municipiului Ploiești, prin S.C. Hale și Piețe S.A, în colaborare cu S.C. S.G.U Ploiești S.R.L., organizează “Târgul de Toamnă”, care se desfășoară în perioada 16 – 25 septembrie 2022.
La evenimentul din acest an, ajuns la cea de-a XX –a ediție, vor participa producători autohtoni de legume-fructe, vinificație și produse tradiționale românești, care vor expune roadele toamnei, în standuri special amenajate.
Ediția din acest an a târgului se va desfășura în zona centrală a orașului, respectiv în parcarea dintre Palatul Culturii și parcul “Toma Socolescu”.
Deschiderea oficială a Târgului de Toamnă va avea loc vineri, 16 septembrie 2022, la ora 12.00.

La Câmpina are loc la finele acestei săptămâni „Serbările Toamnei” în zilele de 17-18 septembrie.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Toamna debutează cu evenimente extrem de atractive în județul Prahova