Ultimul weekend al verii , a adus in Prahova o serie de evenimente cultural-artistice.

La Ploiesti a avut loc festivalul Jazz on the Rooftop – ediția a V-a incepand de vineri 26 augst si pana duminica  28 august 2022. Au fost trei seri de neuitat într-o atmosferă extraordinară. Unele dintre cele mai apreciate trupe de jazz au incantat Ploiestiul  de pe terasa clădirii de sticlă în care funcționează Primaria Ploiesti .

Tot la Ploiesti a avut loc festivalul „Prahova iubește Basarabia”, intre 26-27 august. Pe esplanada Palatului Culturii. Acest festival s-a aflat la editia a VI-a.
Au concertat Margareta Clipa, Surorile Osoianu si Lupii Lui Calancea, Ansambluri folclorice din Romania si Moldova, Fanfara Prahova, Filarmonica „Paul Constantinescu”, etc.

Alte evenimente din Prahova care au avut loc in acest weekend au fost : „Festivalul Vieții – La Fermă”, in Homorâciu, Spectacol „Flori și aplauze”, Valea Călugărească,  si „OFF Road Adventure România 4×4 Experience”, Platoul Razești.

In statiunile montane turistii s-au bucurat de iesirile in natura, drumetiile si traseele montane fiind la mare cautare.
In Muntii Bucegi a avut loc „Marșul Comemorativ”, Crucea Eroilor Caraiman.

La Sinaia, Gondola Carp a avut programul cu public de la 09:30 și a functionat până la 18:30. Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) a avut program cu public de la 09:00 și a functionat deasemenea până la 19:00.

Tot la Sinaia a fost organizat vineri pe 26 august Targul Happy Market in curtea Primariei Sinaia, pe 27 august a avut loc tot in curtea primariei, spectacol cu magicianul Chichirimichiri, concertul „De la Clasic la Divertisment” sustinut de catre solistii Orchestrei Romane de Tineret,  tot pe 27 a avut loc si un mars comemorativ in memoria eroilor cazuti 1916-1918, iar in Foisorul din Parcul Dimitrie Ghica a avut loc concert sustinut de Fanfara „Tara Barei” din Brasov.

La Busteni, pe Domeniul Kalinderu, turistii au avut parte de aceeași atmosfera de vacanța.  Programul cu publicul  desfasurandu-se intre orele 10:00-17:00 la funpark, rollercoaster, tubing, tiroliana, trambulina, telescaun, atv-uri, miniatv-uri.

La Azuga, plimbarile cu telegondola au fost la mare cautare de catre turisti.

Gradul de ocupare in acest weekend in Prahova a fost de 90%.

“Turismul în Județul Prahova este în plină ascensiune, evenimentele și activitățile sunt dintre cele mai diversificate, turiștii bucurându-se de vremea călduroasă și de momentele artistice, culturale și de divertisment.” A declarat Adrian Voican, președinte APDT Prahova.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.
Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului
de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Ultimul weekend al verii plin de evenimente cultural-artistice in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *