Ajunși la jumătatea ultimei luni de vară, turiștii au ales să petreacă acest weekend în stațiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocuparea din unitățile de cazare situându-se între 90-95%.

Cu ocazia weekendului prelungit al Sf. Maria, au fost organizate in Prahova o serie de evenimente dupa cum urmeaza :

Festivalul international de folclor Calabreaza din orașul Breaza, judetul Prahova, care a avut loc in perioada 13-15 august 2022. Acesta a fost la  a XVIII a editie.

Standurile cu produse mestesugaresti si cu bunatati au fost deschise pana seara tarziu, spectacolele au inceput in toate zilele festivalului la orele 17.00 , iar parcul de distractii pentru cei mici a fost deschis pe toata perioada evenimentului.

Pe 13 august au fost prezenti Ansamblul “OLTENCUTELE” din Perieti, Olt Ansamblul “ CALABREAZA JUNIOR” SAVETA BOGDAN Ansamblul “ FLORI DE MAI” Ansamblul ‘MUGURASI DE PRIMAVARA” DRAGOS UNGUREANU Ansamblul “MUGURI DE BREAZA” Ansamblul “PRAHOVA” din Ploiesti, pe 14 august Ansamblul “VESELIE” din Bulgaria RALUCA DOBOS Ansamblul “CIULEANDRA” din Topoloveni AGHATA TOMA si NICU ION CLAUDIA GHITULESCU STEFAN IFRIM Ansamblul “KYMATA”- comunitatea elena Prahova LUMINITA NICULAE Ansamblul “CALABREAZA” iar pe 15 august Ansamblul “VESELIE” din Bulgaria Ansamblul “CALABREAZA” ADRIANA DEACONU GIGI STOICA CLEANTE si DIANA MATEI Orchestra “FLACARA PRAHOVEI”, dirijor MARIAN DOVANCA TRAIAN FRANCU CONSTANTIN GHINEA DUMITRESCU Ansamblul “DOINA PRAHOVEI”.

La Ploiesti, Biblioteca Județeană „NICOLAE IORGA” Ploiești și Asociația Simbio Prahova au organizat vineri pe 12 august de la ora 16:00 pentru turistii si locuitorii orasului, la Sala Meridian la ATELIERUL DE CREAȚIE LITERARĂ.

La Câmpina Summer Park Music s-a continuat seria spectacolelor din centrul municipiului. Sâmbătă, pe 13 august, de la orele 20.00, în Parcul Regele Mihai, ne-a încânta cu melodiile lui unul dintre cei mai reprezentativi folkisti, solistul și chitaristul Mircea Baniciu.

Turistii si locuitorii orasului au avut ocazia să asculte piese precum Andrii Popa, Vara la țară, Pisica neagră, Tristeți provinciale, Hanul ulciorului nesecat, Dealul cu dor dar și alte melodii care au făcut istorie. Accesul a fost liber.

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, a lansat o  invitatie pentru ziua de ieri, luni, 15 august 2022, începând cu ora 18.00 pentru ca locuitorii si turistii sa participe la vernisajul expoziţiei temporare „Universitatea Populară de Vară în timpul lui Nicolae Iorga”. Prin intermediul colecţiei de cărţi poştale a domnului ing. Mihai Chiroiu, expoziţia prezintand începuturile Universităţii de Vară despre care Nicolae Iorga spunea: „Am deschis aceste cursuri de vară cu scopul dublu de a trezi sufletul românesc de pretutindeni și de a schimba prin acest suflet chiar formele de stat în care trăia poporul nostru… Am fost un luptător pentru împlinirea granițelor, dar și pentru ridicarea sufletească a claselor oropsite.”

In perioada 14 – 19 august 2022 se desfasoara Cursurile de Vară ale Universității Populare „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, eveniment de prestigiu, aflat la cea de-a LXIX-a ediție, care reunește personalități de marcă din diverse domenii ale științei și culturii.

Cursurile de Vară ale Universității Populare „Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte constituie un prilej deosebit de a reafirma identitatea națională și valorile definitorii ale poporului român. Este o onoare pentru noi toți să continuăm această tradiție culturală pe coordonatele stabilite de însuși Nicolae Iorga.

Și la ediția din acest an, personalități de anvergură ale vieții științifice și culturale românești vor participa și vor susține conferințe, prelegeri, alocuțiuni, prezentări, comunicări etc.

“Turismul în Județul Prahova este în plină ascensiune, evenimentele și activitățile sunt dintre cele mai diversificate, turiștii bucurându-se de vremea călduroasă și de momentele artistice, culturale și de divertisment.” A declarat Adrian Voican, președinte APDT Prahova.

 

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului
de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

 

 

 

 

Un weekend plin de evenimente si de turisti in Prahova cu ocazia minivacantei de Sf Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *