Vremea caniculară din ultimele zile s-a resimțit și în Prahova.

În weekend, la Ploiești, au fost simțite temperaturi de 38 de grade Celsius. La munte, în zilele de sambătă și duminică, vremea a fost răcoroasă în special în timpul nopților, cu minime termice de numai 6-8 grade și maxime de 16-18 grade Celsius.

Vremea caniculara i-a facut si in acest weekend pe turisti sa fuga departe de aglomeratia urbana si sa se relaxeze in statiunile montane de pe Valea Prahovei.

Hotelurile au inregistrat un grad de ocupare de 80% in timp ce pensiunile au fost ocupate in proportie de 50%.

Activitile in aer liber au fost cele mai cautate de turisti.

Turistii au gasit la Sinaia si Busteni locuri unde sa se joace, sa se relaxeze, sa se deconecteze sau sa se conecteze, atat copiii si-au descarcat energia cat si adultii s-au incarcat cu energie pentru următoarea săptămâna. Turistii au gasit aici ce au cautat, o oaza de liniște și relaxare. Atat la Kalinderu unde o plimbare cu telescaunul a facut ca arșița sa fie relativ mai ușor de suportat.

Traseele montane au fost practicate de majoritatea turistilor, cautand zone racoroase pe potecile umbrite ale muntilor.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului
de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Weekend canicular in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *