In weekendul care tocmai s-a incheiat, unitatile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate in proportie de 85%, turiştii alegând să petreacă aici un weekend relaxant, în ciuda vremii mai puţin prietenoase. Astfel, turiştii s-au bucurat de plimbarile cu gondola la Sinaia, de plimbarile cu ATV-urile, rollercoaster, tiroliana si telescaun la Busteni, de înotul în piscina acoperită sau relaxarea la SPA şi terenurile de sport de care dispun hotelurile din staţiunile montane.

In acest weekend au avut loc o serie de evenimente in Prahova.

Hipodromul Ploieşti a găzduit, sâmbătă, 4 iunie, începând, cu ora 10.00, o reuniune hipică în al cărei program s-au regăsit cinci curse de galop şi trap, acestea din urmă având caracter demonstrativ.
Principalul eveniment al zilei a fost Premiul „Constantin Avramescu”, întrecere de galop organizată în parteneriat cu Jockey Club Român.

La Sinaia, liga de Fotbal 2022 a început în forță. Meciurile, foarte disputate și atât de așteptate de sinăieni, nu au dezamăgit.  Spectatorii au avut și ei de câștigat la tombolă și tras la poartă.

La Campina, au fost turisti pe biciclete de la Bucuresti si de la Moreni.

La Ploiesti a avut loc „Campionatului Național de Super Slalom și Îndemânare Auto”, care a avut loc începând cu data de 03 iunie, ora 22:00 și până în data de 05 iunie 2022,  ora 21:00. Eveimentul s-a desfasurat pe Bulevardul Independenței, între statuia lui Radu Stanian și Gara Sud.

În săptămâna care urmează, cu ocazia Rusaliilor, Prahova rămâne o destinaţie în topul preferinţelor turiştilor, cu un grad de ocupare în prezent de 80%. Pentru această perioadă unele unităţi de cazare nu mai au locuri disponibile, însă turiştii încă mai pot rezerva un sejur în Prahova pentru această minivacanță.

La Sinaia, la un hotel de 4 stele,pe un sejur de 3 nopti si 4 zile,  turiştii vor achita  1.600 Ron pe o camera dubla  cu mic dejun, fara balcon si acces la SPA, si 1.700 Ron pe o camera dubla cu balcon , acces la SPA si mic dejun.

Un alt hotel de 4 stele din Sinaia , pe un sejur de 3 nopti si 4 zile, turistii vor avea de achitat 1.600 Ron pe camera dubla standard si 1.800 Ron oe camera dubla matrimoniala cu mic dejun inclus la ambele. Acces gratuit la piscina, sauna ,salina si jacuzzi. Parcarea este de 10 Ron pe zi.

“Pentru Rusalii, deja sunt ocupate majoritatea spaţiilor de cazare, iar pentru doritori, în weekendul de Rusalii, Prahova este destinaţia perfectă, cu spaţii de cazare primitoare, activităţi de relaxare la SPA şi recreere la piscină.” A declarat Adrian Voican, preşedinte APDT Prahova.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Minivacanţa de Rusalii – un weekend prelungit de Rusalii în stil prahovean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *