Toate pârtiile de schi din Prahova şi-au încetat activitatea de schi, din cauza vremii călduroase, însă pentru extrasezon hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit oferte speciale pentru turiştii doritori de relaxare.

La Sinaia, Gondola Carp și-a început programul cu publicul de la ora 09:30 și a funcționat până la ora 16:30 iar Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) și-a început programul cu publicul la ora 09:00 și a funcționat până la ora 17:00 pe întreaga perioadă a weekendului .

Gradul de ocupare turistica s-a situat între 70-80% în stațiunile montane de pe Valea Prahovei. (Sinaia, Bușteni, Azuga).

A fost un weekend plin de turiști și de voie bună pe Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini atât vineri la urcarea turiștilor către stațiunile turistice de pe Valea Prahovei în zona Breaza-Comarnic, cât și duminică la coborâre, în zona Bușteni-Sinaia-Comarnic.

Vineri, pe data de 6 mai, Centrul Cultural „Ion Manolescu”  din Breaza a oferit atât turiștilor prezenți în zonă ,cât și locuitorilor orașului, proiecția filmului „Those Who Wish Me Dead – Toți cei care mă vor mort (2021)”, în sala Amfiteatru a Primăriei.

Ploieștiul, a fost și el animat de o serie de evenimente.

Teatrul „Toma Caragiu” a organizat și în acest weekend o serie de spectacole.

Vineri, 6 mai, de la ora 19.00 s-a putut viziona piesa de teatru “Toxic”. Sâmbătă, 7 mai,  tot de la ora 19.00 , “Dă Doamne, cântec” , unde a fost prezent fiind invitat special , Aurelian Temișan. Duminică, 8 mai, de la ora 19.00 ,s-a putut viziona legenda nemuritoare a celei care a făcut cunoscut în întreaga lume, cântecul popular românesc, “Pasărea Măiastră- Tribut Maria Tănase”, într-o concepție muzicală de Marius Mihalache.

Duminică, începând cu orele 10.00, la Zoo Bucov, s-a serbat Ziua râsului.  S-au purtat discuții informative despre râsul care trăiește în pădurile din Carpați, despre ce alte specii de râs mai există și apoi participanții la eveniment au fost inițiați de către dna Nicoleta Mocanu de la Fitness Nico în tehnica relaxării prin râs.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

Un weekend plin de activitati turistice si culturale in Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *