In weekendul care a trecut, Ploiestiul a fost animat de o serie de evenimente  sportive, artistice,  dar si culturale. Sambata vremea a fost una prietenoasa si calda, in timp ce duminica am avut parte de o vreme ploioasa si foarte rece.

La Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti, a fost prezenta vineri seara Orchestra Populară “Flacăra Prahovei”, condusă de dirijorul Marian Dovîncă, care a interpretat un concert folcloric dedicat Sfintelor Paști.
Soliștii au fost Traian Frîncu, Gelu Voicu, Gigi Stoica, Violeta Barac-Visarion și Adriana Deaconu. Au fost si invitați speciali ca : – Mariana Mușa Trăscău și preotul Georgian Alexandrescu.

Sâmbătă și duminică, Aleea pietonala din fata Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti, s-a transformat într-un spațiu în care atat  locuitorii orasului cat si turistii, s-au putut bucura de spectacole de teatru pentru copii, momente de dans popular și ateliere de creație, în cadrul Targului de arta stradala de Florii.

Acest eveniment a fost organizat de Teatrul “Toma Caragiu”, în parteneriat cu Casa de cultura “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești, cu sprijinul Primariei Municipiului Ploiesti.
Cei mici au fost invitati să participe sambata  și la o vanatoase de oua de Paste, care s-a desfășurat în curtea Muzeului Judetean de Istorie Prahova.

Câștigătorii acestui concurs inedit au putut primi invitatii la spectacole din repertoriul Teatrului de Animație Imaginario și cărți oferite de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești.
Pe întreaga durată a evenimentului, în sunet de muzică ambientală, a putut fi admirată o expozitie de picturi florale și au fost  prezentate momente de animatie stradala.

Duminica din cauza vremii nefavorabile, atât spectacolele, cât și atelierele, s-au desfășurat în foaierul Teatrului. Weekendul Floriilor s-a petrecut într-o atmosferă de sărbătoare și plina cu activități diverse!

Duminica pe o vreme ploioasa si friguroasa, a avut loc o nouă reuniune hipică la Hipodromul Ploiesti, „Premiul Regina Maria”.
Dedicată exclusiv galopului, reuniunea hipică desfăşurată duminica pe Hipodromul Ploieşti a adunat în tribune circa 200 de pasionaţi ai turfului care au ţinut să vadă cele trei curse din program: una de calificare şi două întreceri cu premii atractive puse „la bătaie” de partenerii organizatori.
Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT

A fost un weekend plin de activitati in Ploiesti – orasul resedinta al judetului Prahova in weekendul Floriilor