În acest final de săptămână, la Teatrul „Toma Caragiu” au avut loc o sumedenie de spectacole dinamice și antrenante care au surprins, într-un mod original, multe dintre conflictele, clișeele și stările de fapt existente în orice teatru din România, dar și un spectacol-concert inspirat de cariera și viața Mariei Tănase, o artistă excepțională a cărei prezență este încă vie în conștiința poporului român.

„Vrăjitorul din Oz” – vineri, 18 februarie, ora 18.00, și duminică, 20 februarie, ora 11.00, sala Teatrului de Animație.
„Ziua Recunoștinței” – sâmbătă, 19 februarie, de la ora 18.30, sala „Toma Caragiu”. O comedie care prezintă fața nevăzută a unui teatru, viața culiselor menite să ascundă publicului tot ce se întâmplă în spatele scenei, chiar și un scandal între actori, „Ziua Recunoștinței”  un spectacol viu și dinamic, care prilejuiește întâlnirea cu tipologii diverse de personaje, și care cucereste publicul prin muzică și umor.

„Pasărea măiastră – Tribut Maria Tănase” – duminică, 20 februarie, sala Teatrului „Toma Caragiu”. În spectacolul-concert ,după o concepție muzicală de Marius Mihalache.

Toate aceste spectacole de teatru au fost sold out .

La Filarmonica „Paul Contantinescu” a avut loc, vineri, 18 februarie, de la ora 19.00,  o călătorie sonoră prin muzica clasică din Franța până în Orientul Îndepărtat, cu escală în spaţiul otoman şi în India. Programul concertului a inclus lucrări de Satie, Godefroid, Kreisler, Rotaru, Miyagi, Hanim, Cantemir alături de compoziții și aranjamente inedite având la bază muzica clasică indiană.

Accesul la evenimente a fost permis cu respectarea normelor in vigoare.

Valea Prahovei  a fost luata cu asalt in acest weekend de catre turistii care s-au bucurat de vremea buna si de partiile in stare buna , de instalatiile prin cablu care au functionat si au ajutat practicantii de sporturi de iarna sa-si desfasoare activitatile sportive in conditii bune.

La Busteni telescaunul a functionat cu program normal de la 9-16, partiile de schi, de incepatori si de sanie, deschise cu program normal,  rollercoaster-ul a functionat. Vantul a fost slab si stratul de zapada proaspat.

La Sinaia  gradul de ocupare turistica a fost de 95%. Telescaunul Soarelui a functionat si a avut program normal pana la ora 16.00,  pârtiile amenajate și deschise, cu strat proaspăt de zăpadă (aproximativ 5 cm) Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Genune, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2 și incepători deservită de banda de la Cota 2000.

La Azuga a nins linistit, s-a depus un strat proaspat de zapada pe partii de 10 cm, s-a schiat in conditii bune pe Cazacu si pe Sorica, temperatura a fost una pozitiva de 1 grad Celsius, telegondola Azuga si-a inceput activitatea incepand cu orele 9.00.

La Breaza si la Campina gradul de ocupare s-a situat intre 65-80% in acest weekend, fara evenimente.

Apdt Prahova este Asociatia reprezentativa din turismul judetean, înregistrată in 2008 ca parteneriat public-privat si care reunește alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Prahova in preferințele turiștilor- weekend animat de o serie de evenimente culturale si de zapada