Anul acesta, gradul de ocupare pentru Craciun pe Valea Prahovei a fost sensibil mai mare față de anul trecut, fapt datorat în primul rand restricțiilor mai reduse. Cu toate acestea, gradul de ocupare a variat între 50 si 75-77% în stațiunile montane, și aproximativ 60% în orașele Câmpina și Breaza.

Aceste cifre sunt încă departe de gradul de ocupare realizat in 2019, care a fost un an de excepție.

Schi-ul a pornit bine cu pârtii noi, ( pârtia Călugărul de exemplu), dar cu vreme vântoasă și zile putine de schi.
Revelionul arată mult mai promițător cu un grad de ocupare de peste 85% în momentul de față și cu perspectivă de aproape 100%. Zăpada și activitățile de iarnă atrag turiștii pentru a petrece ultimele zile din an pe Valea Prahovei.
Zilele dintre Crăciun și Revelion arată că statiunile își mențin capacitățile de cazare ocupate la un nivel ridicat, preturile fiind mai mici față de sejururile oferite pentru Crăciun, pana la 20-30%
Turiștii cauta zăpada, aerul curat si se bucura de o cana de vin fiert si alte atracții din târgurile de Craciun din centrul stațiunilor Sinaia si Busteni.

De Craciun nici DN1 nu a fost atât de aglomerat cum suntem obișnuiți.

“Vom avea sărbători de iarna aproape de normalul Pre-pandemie in Prahova.” A declarat Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

APDT Prahova este singura asociație parteneriat public privat realizată in 2008 care reunește hoteluri, agenții de turism, primarii, universitate, camera de comert, unitati de agrement.

 

Craciunul 2021 – mai animat fata de anul trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *