Toamna aceasta județul Prahova este animat de o paleta diversificată de activități și evenimente. Din păcate un nou val pandemic aduce cu sine noi restricții care îngrădesc desfășurarea firească a acestor activități. În conformitate cu Hotărârea nr. 75/27.09.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Municipiul Ploiești se încadrează deocamdată în intervalul de referință a incidenței ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 3 /1000 locuitori și mai mică sau egală cu 6 cazuri/1000 locuitori. În județul Prahova la data de 03.10.2021 rata cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este egală cu 4.34/ 1000 de locuitori, iar Municipiul Ploiești are o rată cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile egală cu 5.48/ 1000 de locuitori.

”Târgului Toamnei” Ploiești, eveniment aflat deja la a XIX-a ediție, se va desfășura anul acesta  în perioada 01.10.2021-10.10.2021. La acest eveniment vor participa atât producători autohtoni de legume și fructe, de vinificaţie și de produse tradiţionale româneşti, cât și meşteri artizani. Ediţia din acest an se va desfăşura la Halele Centrale, în parcarea de pe strada Griviței, şi la Piaţa Vest. De asemenea, în parcarea situată între Palatul Culturii şi Parcul Toma Socolescu va fi amenajată o zonă de street food, cu menţiunea că nu vor fi amenajate terase şi mâncarea se comercializează, strict la pachet.

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează în perioada 08-09 octombrie 2021, cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpretare a Muzicii Folk – „Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”. Festivalul este reprezentativ pentru oraşul Ploieşti, fiind iniţiat în scopul readucerii muzicii folk în actualitate și a încurajării talentelor interpretativ-creative. Pentru REGULAMENT și FIȘĂ DE ÎNSCRIERE la Festivalul-Concurs de Interpretare a Muzicii Folk – „Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, ediția a XXII-a,  accesați https://casadecultura.ro/…/festivalul-concurs-de…/

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești găzduiește, în perioada 8-9 octombrie, cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpretare a Muzicii Folk „Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, eveniment organizat de către „Casa de Cultură I.L.Caragiale” a Municipiului Ploiești. Concurenții vor urca pe scenă, vineri, 8 octombrie, începând cu ora 16.00, urmând ca sâmbătă, 9 octombrie, să aibă loc Gala Laureaților. În ambele seri, vor evolua în recital nume consacrate ale muzicii folk: vineri, 8 octombrie: Grupul Harmonic, Victor Socaciu, Alexandra Ușurelu; sâmbătă, 9 octombrie: Grupul Fior, Daniel Iancu, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774. Costul unui bilet este de 25 de lei pentru câte o seară, iar pentru ambele seri, de 40 de lei. Pentru elevi, studenți și pensionari, costul unui bilet este de 15 lei pentru câte o seară și de 24 de lei pentru ambele seri.

Traseu Bike #5 Bibi Adventure – Tura pe 2 roți în Telega, începând cu ora 10:00, punctul de întâlnire- Telega, parcarea de lângă Băile Sărate – ștrandul vechi. Tarif: 100 lei / persoană (include picnic in pădure, ghidaj, mașină de asistență, bidoane de apă, gustări și apă). Nivel de dificultate: mediu – avansat; Distanță: aprox 40km (diferența de nivel 600m); Durată traseu: 6h; Grup minim: 8 participanți. Opțional puteți opta pentru: Închiriere biciclete și căști de protecție: 70 lei /normale sau 150 lei /electrice (acestea sunt recomandate pentru bicicliștii ce au puțină experiență off-road); Transport din București: 70 lei/persoană (grup 8 persoane). Pentru mai multe detalii legate de traseu și program accesați: https://web.facebook.com/events/1027806677955650?ref=newsfeed

Pe data de 9 octombrie, începând cu ora 20:00, în cadrul Casei  de Cultură a Sindicatelor Ploiești, puteți lua parte la cel mai așteptat show de Stand-Up Comedy. Acest trio hilar, format din Bordea, Cortea și Cirje, ia cu asalt Casa de Cultura a Sindicatelor și o să vă umple de glume! Pentru a achiziționa bilete click aici- https://bilete.sublime.ro/bilete-ploiesti-stand-up-comedy-cu-bordea-cortea-si-madalin-cirje-68353/

Pandemia VS evenimente în debutul lunii octombrie