Temperaturile ridicate, vremea însorită din această săptămână și de asemenea, încheierea anului școlar al elevilor au determinat turiștii să petreacă acest weekend pe Valea Prahovei, gradul de ocupare fiind de 85-90%.

Vineri, 25 iunie, APDT Prahova împreună cu echipa Digi24 au vizitat cramele Viile Metamorfosis, Apogeum, Licorna Winehouse, The Iconic Estate- aceasta fiind parte din Alexandrion Group, membră a asociației prin Hotel New Montana Sinaia. Asociația a promovat astfel Ruta Vinului din Prahova și cramele din zona Dealu Mare a județului nostru. Reportajul despre aceste atracții turistice poate fi vizionat în data de 04.07.2021, în cadrul emisiunii ”Europa. Mi-e bine. Ți-e bine”, începând cu ora 16:00 pe canalul Digi24.

Săptămâna care tocmai s-a terminat în județul Prahova a fost marcată de o varietate de evenimente, dintre care putem aminti:

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ a desfășurat marți, 22 iunie 2021, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul Independenţei nr. 1, vernisajul expoziţiei de pictură, laviuri și mixed media art a artistei Daniela Voicila Dragulescu și lansarea cărții de versuri „Străina” a domnului Victor Adam.
Miercuri, 23 iunie, KineDok powered by One World România a organizat evenimentul “Uzina 1 Mai Ploiești, în documentarele epocii”, la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, unde au fost proiectate și discutate trei documentare din arhiva Sahia Vintage: Reportaj de la Steagul Roșu (Alexandru Sîrbu / 1956 / 19min), Uzina (Slavomir Popovici / 1963 / 18min), Iosif Lisowski (Eugen Popiță, Pantelie Tuțuleasa/ 1963/ 7 min).

Vineri, 25 iunie, în zona pietonală a Centrului Civic Ploiesti, vis-a-vis de Cinematograful « Patria », s-a deschis SALONUL AUTO PLOIEȘTI 2021 – Auto – Moto – Velo Show ediția a XVII-a, a tradiționalului eveniment expozițional. Organizatori: Camera de Comerț și Industrie Prahova și Primăria Municipiului Ploiești. Exponatele prezente la SALONUL AUTO PLOIESTI 2021 au fost automobile clasice și electrice, scootere și biciclete.
Pe 27 iunie, în centrul civic – parcul Regele Mihai- din Câmpina a debutat un spectacol minunat oferit de FANFARA PRAHOVA, pe care îl puteți urmări în ultima duminică a fiecărei luni de vară.

De asemenea, vă aducem în atenție faptul că vineri, 25 iunie 2021, a avut loc prima Adunare Generală  a Alianței pentru Turism în format fizic, în orașul Sibiu. În cadrul acestei întâlniri au participat viceprim-ministrul Dan Barna, Paul Ene, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, alături de autorități județene, locale si majoritatea organizațiilor din Turismul național.

“Industria ospitalității reprezintă 5,07% din PIB si 400k lucrători. Cea mai lovită de pandemie, cele 12 coduri CAEN aferente au înregistrat în 2020 – 40% scădere a veniturilor, iar 4 din 10 firme au închis anul pe pierderi”, a declarat Domnul Adrian Voican, Preşedintele APDT Prahova.

Comunicat de presă: A început vacanța mare! Prahova aproape de 100% grad de ocupare în weekend!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *