În weekendul care tocmai s-a încheiat, relaxarea foarte bruscă a măsurilor pentru combaterea pandemiei de SARS-COV2 nu a lăsat turiștilor foarte mult timp de reacție, astfel ca Valea Prahovei a avut o medie de ocupare de doar 45%.  Hotelierii își așteaptă turiștii cu tarife preferențiale, în perioada următoare având loc și evenimente speciale.

Pentru weekendul ce va urma, la Sinaia, la un hotel de 4*, turiștii vor achita 920 lei/cameră/noapte, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 3* pachetul pentru 2 nopți, cu mic dejun, va costa de la 440 lei/cameră/noapte. De asemenea, la Sinaia turiștii pot vizita o expoziție specială la Castelul Peleș, ce prezintă lucrările câștigătoare ale concursului național „Carmen Sylva” pentru tinere talente, această expoziție fiind disponibilă gratuit doar până în data de 15 iulie.

La Bușteni turiștii se pot caza la un hotel de 4* unde vor achita 500 lei/pachet/2 persoane (2 nopți cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus), fie la o pensiune de 3*, unde pot achiziționa un pachet de 300 lei/2 persoane (2 nopți de cazare în cameră dublă). Și la Bușteni se sărbatorește talentul artistic, turiștii regăsind și aici o expoziție de artă, de această dată la Castelul Cantacuzino, expoziția „Great Artists of the world – colecția av. George Șerban”. Aceasta prezintă lucrări, litografii și gravuri ale unor artiști de excepție precum Pablo Picasso, Gustav Klimt, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dali, Toulouse Lautrec, Edvard Munch și Marc Chagall, și este deschisă până în septembrie, în intervalul orar 10-19, prețul de intrare fiind de 30 de lei.

În weekendul următor, hotelierii din Azuga pun la dispoziția turiștilor pachete atractive. La un hotel de 3*, pentru 2 nopti de cazare cu mic dejun, 2 persoane vor achita 460 lei. În Azuga, turiștii sunt invitați la plimbari în natură și drumeții pe toate potecile de altitudine joasă, cele de la înaltă altitudine fiind încă nerecomandate turiștilor care nu au echipamente de iarnă, cât și experiență pentru astfel de drumeții.

De asemenea, turiștii pot alege sa se bucure de relaxare la Câmpina, zonă ideală pentru pasionații de plimbari cu bicicletele. Aici turiștii se pot caza pentru un weekend la o pensiune de 3*, achitând 150 lei/cameră/noapte.

Relaxarea a început in Prahova – oferte, evenimente și atracții culturale de ne-ratat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *