În weekendul recent încheiat, stațiunile de pe Valea Prahovei, precum Sinaia, Bușteni și Azuga, au continuat să atragă un număr semnificativ de turiști, menținând un grad ridicat de ocupare. Conform datelor primite de la Centrele de Informare Turistică din Sinaia și Azuga, în weekendul care s-a încheiat a fost înregistrat un grad de ocupare de 60% până la 70%.

Conform calendarului anului școlar, vacanța de schi a elevilor din Prahova începe de luni, 17 februarie. Până pe 21 februarie, școlarii se vor putea bucura de câteva zile libere.

Un turist din București, prezent în Sinaia în acest weekend, a declarat: „Am fost plăcut surprins de calitatea pârtiilor și de serviciile oferite. Deși a fost aglomerat, organizarea a fost foarte bună, iar atmosfera de pe munte a fost deosebită.”

În această perioadă, stațiunile montane de pe Valea Prahovei – Sinaia, Bușteni și Azuga – oferă condiții bune pentru sporturile de iarnă, atrăgând un număr semnificativ de turiști.

La Sinaia, sunt deschise multiple pârtii, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Dorului, Floare de Colț, Vâlcel, Panoramic, Călugărul 1, Călugărul 3, Cocora și Variantă, iar în Bușteni, pârtia de schi și snowboard-Kalinderu 2, pârtia pentru începători din FunPark, pârtia de sania-amenajată în partea superioară . Azuga oferă acces pe pârtia Sorica, unde stratul de zăpadă atinge aproximativ 20 cm și pârtia Cazacu.

În ultima perioadă, stațiunile au fost vizitate de mii de turiști zilnic, Sinaia înregistrând chiar și peste 5.000 de persoane pe zi în mijloacele de transport pe cablu.

Pentru informații actualizate despre starea pârtiilor, prognoza meteo și condițiile de schi, turiștii sunt încurajați să consulte surse oficiale, inclusiv camerele live disponibile online.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova este un parteneriat public-privat, un model de bune practici, cu funcțiuni de Organizație de Management al Destinației (OMD), înregistrată încă din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește actori din turismul prahovean, printre care: Consiliul Județean Prahova, consilii locale, hoteluri, agenți de turism, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești (UPG).
APDT Prahova deține următoarele calități și afilieri:

  • Membru în Consiliul Director al Alianței pentru Turism (APT);
  • Membru activ al Consiliului de Brand al României;
  • Membru în grupurile de lucru pentru voucherele de vacanță și Organizațiile de Management al Destinațiilor (OMD);
  • Membru fondator și vicepreședinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).
Starea pârtiilor de pe Valea Prahovei – Sinaia, Bușteni și Azuga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *