Ieri ,16  mai 2024, la Sinaia la Hotel Marea Neagra, in cadrul Adunarii Generale de Alegeri a Asociatiei au fost desemnati atât Preşedintele Asociatiei pentru noul mandat 2024-2026 cat si membrii Consiliului Director.

Domnul Adrian Voican a fost reales şi-şi va pastra încă doi ani poziţia pe care o deţine încă de la crearea Asociaţiei.

Vicepreşedinţii Consiliul Director pentru mandatul 2024-2026 sunt : Consiliul Judetean Prahova, Camera de Comert si Industrie Prahova si Events Viva Tour care isi pastreaza mandatul.

Conform votului in Consiliul Director au mai fost alesi in CD: Primaria Municipiul Campina., Hotel Marea Neagra si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Cu ocazia acestei întâlniri a fost votata depunerea proiectului ”Digitalizare APDT Prahova” in cadrul proiectului PNRR – INVESTIȚIA I9. DIGITALIZAREA SECTORULUI ORGANIZAȚIILOR NEGUVERNAMENTALE – COMPONENTA C7. TRANSFORMARE DIGITALĂ prin care se va accesa o finanțare de 40.000 euro.

Asociatia va participa la urmatoarele targuri de turism internationale : Rimini – Italia 9-11 octombrie 2024, Londra – UK 4-6 noiembrie 2024, Barcelona – Spania 19-21 noiembrie 2024, Varșovia – Polonia 21-23 noiembrie 2024 si TTR Romexpo Bucuresti 21-24 noiembrie 2024.

S-a propus organizarea unui Infotrip Prahova 2024 – PERIOADĂ DE DESFĂŞURARE: septembrie, octombrie 2024 LOCAŢIA: Azuga, Bușteni, Sinaia, Poiana Câmpina, Câmpina, Ploiești, zona Dealu Mare (Gura Vadului, Vadul Săpat, Ceptura, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Boldești-Scăieni), Slănic, Cheia. Evenimentul va fi destinat jurnalistilor si agentilor de turism interni si internationali.

In cadrul sedintei a fost prezentata membrilor informatia cu privire la faptul ca pe data de 23 aprilie Asociatia a primit Certificatului oficial de recunoaștere a Rutei culturale Tinutul Vinului Prahova din partea Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului care este membru al Acordului Parțial Extins privind Rutele Culturale Certificate de Consiliul Europei a rutei culturale Tinutul Vinului din Prahova . Documentatia a fost elaborata de catre secretarii  APDT Prahova.

Domnul presedinte APDT Prahova a oferit informatii cu privire la Destinația Anului –21 mai Gala de decernare a premiilor, domnul presedinte este jurat al acestei editii.  Sinaia este finalista.

Consiliul Judetean Prahova, prin vicepreședintele Cristian Apostol, a asumat public decizia conducerii județene pentru realizarea țintei de buget de 100.000 euro și a demersurilor legale necesare pentru transformarea APDT Prahova în OMD Prahova, conform OG58/ 98 și a Ordinului nr. 1.293 din 8 august 2022.

Au fost prezentate parteneriatele media pe care Asociatia le-a incheiat cu Teatrul Toma Caragiu, Muzeul Judetean de Științele Naturii Prahova, Complexul Hipodrom , Domeniul Cantacuzino Florești, Inspectoratul Școlar Prahova si expunerea parteneriatelor vizate cu organizatorii marilor evenimente din Prahova, CaiacSmile, Radio Prahova si Radio Constanta.

 

De asemenea un  subiect important a fost de reprezentat de Fonduri nerambursabile APDT Prahova – Pepcolandia 2024 . Pe data de  9 mai după parcurgerea celor două etape ale programului, Asociatia a fost selectata ca organizație  pentru finanțare în anul 2024  . Proiectul depus este pentru formarea de minighizi la Floresti – “Minighizi la Domeniu”.
În perioada 15 mai – 15 septembrie 2024 are loc implementarea proiectelor .

 

„Asociaţia noastră are deja 16 ani şi este una din cele mai active din România. Ţin să mulţumesc membrilor asociaţiei pentru încrederea pe care mi-au acordat-o mie si echipei de conducere pentru inca un mandat. Ne propunem ca în aceşti doi ani să creştem Asociaţia din toate punctele de vedere: impact în social media, ca suport pentru membri, ca implicare in initiativele legislative şi mai ales evenimente precum Criteriul Primei Zăpezi sau ExpoVacanta şi cât mai multe participări internaţionale” a declarat Adrian Voican Presedintele Asociației.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Județean, consili locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Adrian Voican, reconfirmat Presedinte al APDT Prahova din partea ANAT Romania pentru inca un mandat de doi ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *