Stațiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate cu ocazia sărbătorilor pascale în proporție de 75%, au fost anumite unități turistice de cazare ocupate până la capacitate maximă (90-100%) și unități turistice de cazare ocupate la jumătate din capacitate (50-60%).

Anul acesta 1 Mai a făcut punte comună cu Paștele astfel că traficul de DN1 a fost foarte aglomerat și s-a circulat bară la bară  atât pe 30 aprilie cât și în a doua zi de Paște, luni când turiștii s-au întors de la munte.

S-au format coloane de mașini între localitățile Breaza și Comarnic pe sensul către Sinaia la urcare, și la Bușteni, Sinaia și Comarnic pe sensul de coborâre către capitală.

Vremea a fost una bună, călduroasă și a bucurat turiștii care au ales să petreacă Paștele pe Valea Prahovei.

Temperaturile i-au făcut pe mulți să iasă la plimbare. Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleș din Sinaia și Palatul Cantacuzino din Bușteni. Turiștii au zăbovit la terase, iar alții au petrecut în natura pe trasee montane. Castelul Peleș, un colț de istorie care va rămâne mereu o atracție pentru călător, prin misterul și exotismul său, a fost vizitat in această minivacanță de sute de persoane.

În prima zi de Paște, instalațiile de transport pe cablu au funcționat cu public conform programului: – Telegondola Sinaia (Cota 1000 – Cota 1400) – 10:00 – 17:00 – Telecabina tronson 1 (Sinaia – Cota 1400) – 10:00 – 17:00 – Gondola Carp (Cota 1400 – Cota 2000) – 10:30 – 16:30.

Câmpina și Breaza au fost ocupate în weekendul Paștelui în proporție de 95%.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

 

Cum au petrecut turiștii Paștele 2024 în Prahova – vremea, activități, trafic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *