Anul acesta pentru unii norocoși vacanta de 1 Mai se prelunește până dupa Paște, mai exact până pe 6 mai.

Mai jos vă propunem niște evenimente care deja sunt anunțate în Prahova și câteva idei de activități pe care le puteți face în funcție de condițiile meteorologice.

 

Pe 1 mai sunteti invitati să veniți cu mic, cu mare, la Castelul Cantacuzino Busteni pentru o aventură de neuitat.

Toți copiii sunt invitați să exploreze grădinile din jurul Castelului în căutarea comorilor colorate.

Cei mici trebuie sa adune  ouăle și vor descoperi pe loc premiile dulci.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/2683532145155802?ref=newsfeed

 

Un excepțional concert simfonic se va desfășura pe scena Filarmonicii Ploiești, miercuri, 1 mai 2024, de la ora 19:00. Invitații și programul concertului :

Dirijor: Anton Shaburov Solistă: Cristina Ionescu – pian

Program:

Maurice Ravel – Une barque sur l’ocean

Maurice Ravel – Concertul în sol pentru pian și orchestră

Modest Mussorgsky / Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziție

Lin eveniment : https://zilesinopti.ro/evenimente/anton-shaburov-concert-simfonic-ploiesti/

 

Tot pe 1 Mai,Asociația Brâu Muntenesc va organiza o repetiție de dansuri populare în aer liber, cu toate grupele lor  de cursanți: începători, intermediari și avansați. Sunt ateptați și însoțitorii, desigur.

Evenimentul va avea loc în Parcul Municipal Vest, pe aleea din spatele scenei unde au mai fost organizate astfel de repetiții, în intervalul 14.00 – 16.00.

Link eveniment : https://fb.me/e/4rc1DD9px

 

Idei de activități

Drumeții în natură: Prahova este renumită pentru peisajele sale montane spectaculoase. Alege una dintre traseele de drumeție din Munții Bucegi sau Munții Ciucaș și bucură-te de aerul proaspăt și de frumusețea naturii.

Excursie la Castelul Peleș: Vizitează celebrul Castel Peleș din Sinaia pentru a admira arhitectura sa impresionantă și istoria bogată. De asemenea, poți explora și grădinile sale frumoase.

Plimbare cu telecabina: În zona montană există numeroase telecabine care oferă vederi panoramice uimitoare. O plimbare cu telecabina în zonele precum Sinaia ,Bușteni sau Azuga  poate fi o experiență memorabilă.

Picnic în aer liber: Alege unul dintre parcurile naturale din Prahova și organizează un picnic relaxant în mijlocul naturii. Poți lua cu tine mâncare și băuturi și să te bucuri de o zi liniștită în aer liber.

Vizită la Mănăstirile din zonă: Prahova este bogată în mănăstiri istorice. Vizitează mănăstirile din Valea Prahovei pentru a experimenta liniștea și spiritualitatea locului.

Activități sportive: Dacă ești pasionat de sporturi în aer liber, poți încerca diverse activități precum mountain biking, escaladă.

Degustare de produse locale: Explorează gastronomia locală și bucură-te de deliciile tradiționale din Prahova. Poți încerca mâncăruri specifice zonei sau să vizitezi târguri locale pentru a achiziționa produse proaspete și handmade.

Indiferent de activitățile pe care le alegi, asigură-te că te bucuri de timpul petrecut în Prahova și sărbătorește 1 Mai într-un mod memorabil și relaxant.

Idei pentru a petrece ziua de 1 Mai în Prahova – O Zi plină de Aventuri și Relaxare în Inima Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *