Ultimul Weekend din ianuarie și zăpada au adus turiștii în număr cât mai mare pe Valea Prahovei.

În acest weekend toate cele 3 stațiuni montane, Sinaia, Bușteni și Azuga au fost ocupate de turiști  în proporție de 60%. Aceștia s-au bucurat de vremea prielnică care le-a permis sa practice sporturile de iarnă pe toate toate pârtiile care sunt deschise și amenajate.

Instalațiile prin cablu  au funcționat in limita in care conditiile meteorologice le-au permis și au ajutat practicanții de sporturi de iarnă să-și desfășoare activitățile sportive în condiții bune.

La Sinaia pentru începători a funcționat babyski-ul de la Cota 1000. Pârtia Nouă a fost deschisă și amenajată.

La Azuga au fost deschise pârtiile: Sorica deservită de banda si de Telescaun – 09:00 – 17:00;  -Sorica deservită de Telegondola 09:00 – 16:00 ; -Cazacu deservită de Telegondola 09:00-16:00 ; Complex Cazacu Variantă Teleski și babski – 09:00-16:00.

La Busteni programul 9:00-17:00 și au fost deschise: Pârtia de schi Kalinderu 2; Pârtia de săniuș; Pârtia pentru începători din Fun Park; și Roller Coaster-ul.

La Sinaia se învață schi. Proiectul „Sinaia, Hai la Schi!” prin care toți locuitorii orașului Sinaia cu vârsta de peste 7 ani, au șansa de a învăța gratuit schi alături de instructori profesioniști. Lecțiile sunt gratuite și sunt oferite de instructori experimentați Echipament de schi gratuit pus la dispoziție atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Orele se vor desfășura de la 09.00 – 11.00, lunea.

În perioada 2-3 februarie Cupa ALFA deschide sezonul competițional al schiorilor din capitală si va invita sa participati la a 40-a editie a acestei cupe legendare. Evenimentul va avea loc la Azuga, Partia Sorica.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Județean, consili locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Ultimul weekend de ianuarie la munte pe Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *