Weekendul care tocmai a luat sfarsit, a avut loc incheierea oficiala a sarbatorilor de iarna.

Boboteaza reprezintă încheierea ciclului celor 12 zile ale Sărbătorilor de iarnă, care încep pe 25 decembrie, cu Naşterea Domnului sau Crăciunul.

Drumul Manastirilor prahovene a fost luat cu asalt de credinciosii care au dorit sa participe la slujbele de Boboteaza unde s-a oferit Aghiasma Mare , la slujbele organizate pentru Sfantul Ioan Botezatorul.

In acest weekend vremea a trecut de la o extrema la alta, vineri si sambata temperaturile au fost asemanatoare zilelor de primavara, pe cand ziua de duminica a fost rece si ploioasa.

A fost un weekend ideal pentru turismul religios, turism spiritual, turism sacru, sau turism de credință, atat pentru pelerinaj – călătorii în scopuri religioase sau spirituale, cat si pentru vizualizarea monumentelor și artefactelor religioase, o ramură a obiectivelor turistice.

Au fost organizate de catre agentiile de turism,  excursii cu pranz inclus la manastirile din Prahova,  Mănăstirea Zamfira şi Mănăstirea Ghighiu . Link https://www.luxuriatravel.ro/oferta/excursie-de-boboteaza-la-manastirea-zamfira-si-manastirea-ghighiu-cu-pranz-inclus

Deasemenea excursii au fost organizate si la Mănăstirea Pissiota.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Județean, consili locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Turismul religios practicat in primul weekend din 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *