După ce vacanța de Crăciun a început cu zăpadă ca în povești și vreme capricioasă la munte pe parcursul zilelor vremea a început să se îmbuneze și instalațiile pe cablu au început să funcționeze.

În principalele stațiuni montane gradul de ocupare a fost peste 70% pentru vacanța de Crăciun, în timp ce în Câmpina unitățile de cazare au fost ocupate în proporție de 90%.

Vremea a fost capricioasă aproape pe toată perioada acestei vacanțe. A început cu o ninsoare ca în povești, dar cu vânt, terminând cu vreme frumosă, dar prea caldă pentru această perioadă. În Sinaia nu s-a putut schia pe principalele pârtii, doar copii putându-se bucura de săniuș la cota 1400. În Bușteni, tot copiii au fost cei bucuroși că s-au putut da cu sania și începătorii care au descoperit tainele schiului pe pârtia de începători din Fun Park-ul Kalinderu. Aceștia au fost îndrumați de monitori de schi în lecții particulare sau colective pentru copii, adolescenți și adulți.

Azuga a fost singura stațiune din Prahova unde s-a putut schia, atâta timp cât nu a bătut vântul. Pârtiile deschise, îmbunătățite cu zăpadă artificială, au fost Sorica și Cazacu Variantă. În perioada următoare ele vor putea fi folosite cu telescaunul și banda de la Sorica între orele 11-17, cu nocturnă până la ora 20 cu un minim de 10 persoane și teleski și babyski complex Cazacu între orele 9-16.

În continuare în principalele orașe turistice continuă Târgurile de Crăciun, până în luna ianuarie, multe dintre ele oferind pe lângă dulciuri și vin fiert specifice perioadei și posibilitatea de a patina.

Din păcate nu sunt anunțate evenimente publice care să sărbătorească trecerea în noul an, dar hotelurile și toate unitățile care organizează petreceri au pregătit programe artistice și focuri de artificii impresionante. De exemplu Hotel Internațional**** din Sinaia a pregătit o petrecere de Revelion cu hiturile Brad Vee’s Boney M Experience feat Vanessa White Smith, iar Hotel Alexandrion Experience cu muzică Simona Nae, Misha și Higher Ground Orchesta și  dans Trupa Vogue.

O experiență inedită sunt petrecerile de Revelion la cramă în zona Dealu Mare.

Crăciun al contrastelor pe Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *